Nogomet

Foto: Čelik bolji od Budućnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na B terenu Kamberovića polja (teren s plastičnom travom), odigrana kontrolna-pripremna utakmica između domaćeg NK Čelik i banovićke Budućnosti, federalnog prvoligaša.  Pobjedio je Čelik sa 1:0, golom mladog Marina Popovića u 10.minuti. Utakmicu je posmatralo oko 200 gledalaca, što je više nego na većini utakmica jesenjeg dijela, a grupa od 20-ak „Robijaša”, koji su susret posmatrali s pruge, izvjesila je i transparent, te pogrdno skandirala članovima Skupštine i Uprave NK Čelik.
Na transparentu je pisalo: „ SKUPŠTINA 40 DEBILA A NA TERENU 11 INVALIDA“. Novi trener Boris Pavić je dočekan sa pozitivnim navijanjem i skandiranjem navijača. Sudije na današnjoj utakmici: Topalović, a pomoćnici: Muračević i Delić (svi iz Zenice).

Rezultat: ČELIK – BUDUĆNOST 1:0 (1:0);

Sastavi ekipa:
NK Čelik (početni sastav): Adi Adilović, Džafić, Bureković, Gojković, Kazazić, Pezer, Anel Dedić, Selimović, Simić, Popović, Alen Dedić. (Trener Boris Pavić).
Još su igrali: Hinović, Bukvić, Huseinspahić, Pejić, Softić, Alispahić, Salčinović, Karić, Kavazović, Grahovac, Skomorac, Mrzić, Šišić, Duraković, Hanan Adilović, Šehić, Aščerić, Sikira, Pašalić.

FK Budućnost (Banovići): Mujkić, Mahmutović, Džinić, Đezić, Kovačević, Trumić, Mustafić, Husić, Aljukić, Jaranović, Salihović. (Trener Munever Rizvić). U drugom poluvremenu igrala je nova postava kod ekipe Budućnosti.

Utakmica je započela na terenu koji je djelimično bio pokriven sa tankim slojem snijega, a nakon toga snijeg se istopio. Zbog prehlade ili lakših povreda u ekipi Čelika, na današnjoj utakmici, nisu nastupili: Emir Jusić, Haris Ribić, Jovo Kojić, i golman Aid Vehabović. Novi šef stručnog štaba Čelika Boris Pavić i njegovi pomoćnici priliku su dali velikom broju nogometaša, od kojih su njih 10-ak na probnom radu. Danas je Pavić isprobao više od 30 nogometaša, a trener gostiju Munever Rizvić, dva tima. Ovo je bio uspješan debi Borisa Pavića, novog šefa stručnog štaba NK Čelik.
Čelik će narednu provjeru imati u subotu protiv kakanjskog Rudara u 13 sati, a u utorak, 3. februara, ugostit će i Mladost iz Doboja kod Kaknja, prije odlaska u Rovinj na zimske pripreme.

E. Imamović za Zenicablog

Transparent u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno