Kultura

FOTO: Cabaret Winter Fest 2016- “Bosna u srcu Zenice”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Cabaret Winter Fest 2016- “Bosna u srcu Zenice”- Večeras je u okviru CABARET WINTER FEST-a, u organizaciji Cabaret cluba, brand By braća Petrović, održana noć pod nazivom “Bosna u srcu Zenice”.

Sam naziv, kažu organizatori, je iz razloga, što je ovo prvi put u 3 godine festivala, da na ovoj noći budu učesnici iz cijele BiH, njih čak 17.
Noć je otvorena uz kratko obraćanje braće Petrović, Ivana i Andrije, a zatim gošćom iz Viteza, Nadirom Delić, megapopularnim izvođačem sevdalinki, uz pratnju na harmonici Dženisa Terzića i Muhameda Delića, uz pjesmu “Nigdje kao u Bosni”, što je na prve taktove izazvalo erupciju oduševljenja.Uz prvu sevdalinku, gospođa Zineta iz Zenice je počela praviti kadaif.

Nakon otpjevanih par sevdalinki uz harmoniku, za klavir je sjeo Berin Škiljo te uz Emin-a Alića, gosti iz Tešnja, nastavili izvoditi sevdah.Na scenu je onda izašla i gospođa Hasiba uz pravljenje pite.

Gospođe iz udruženja “ZLATNE RUKE MOŠTARKE”, iz Visokog, uz pjesmu su počele pripremati-razvlačiti ćeteniju uz “horsko” pjevanje prepunog Cabaret club-a.Zatim im se pridružila u pjesmi i Emina Hrustić, gošća iz Viteza, te Zeničanin Asmir Kubat.Na svojstven i mnogo neobičan način, organizatori su išli korak dalje, te sa gošćama iz Zenice, Emina Sinanović, solo pjevač, te Selma Tabaković, maestro na violini, izvele su repertoar sevdaha i sve prisutne oduševile. Ponešeni pozitivnom atmosferom, organizatori su na scenu pozvali sugrađanku Safiju, koja je bila u svojstvu gošće, inače jedinom učesnicom mega popularnog show-a “NIKAD NIJE KASNO” da uveliča ovu noć, na šta je pristala sa zadovoljstvom.

Svi prisutni su degustirali ćeteniju, pitu i kadaif, ostavivši tanjure prazne.Braća Petrović su mnoge goste nagradili i poklon paketima prijatelja festivala.Na upite svih zadovoljnih, organizatori su obećali reprizu čim prije.Poznati kantautor iz Zenice, Zlatan Alispahić-Zlaja, doživjevši, kako je rekao čarobnu noć, sa “svojom” braćom Petrović, kako ih nazva, za 02.01.2017. (Ponedjeljak), najavio je spektakl svih vremena, u Cabaret club-u, u okviru CABARER WINTER FEST-a.

Voditelj programa: Emina Horić.
FOTO: Kerim Demiri.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno