Zenica

FOTO: Božić (ponovo) kod nas- Zeničani uživali u božićnim pjesmama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Božić (ponovo) kod nas- Zeničani uživali u božićnim pjesmama- Najljepše božićne pjesme otpjevane su protekle noći na božićnom koncertu održanom u Katoličkom školskom centru Sv. Pavao u Zenici.

Koncert “Božić (ponovo) kod nas” organizovan je u saradnji s hrvatskim kulturnim društvom “Napredak” Zenica, a za građane Zenice nastupali su hor i orkestar KŠC “Sveti Pavao” Zenica – osnovna škola i gimnazija sa solistima te dirigentom Davorinom Bošnjakovićem.

Direktor Vlatko Rosić je kazao da je ovo tradicionalni božićni koncert, koji je nakon nekoliko godina održavanja u Bosanskom narodnom pozorištu ponovo u Katoličkom školskom centru.

“Duga je tradicija božićnih koncerata koje je organizovao KŠC u Zenici, a prije pandemije, protekle tri godine smo imali koncerte koje smo ponudili građanstvu te su bili u BNP-u u Zenici. Zbog intime i pandemije smo ponovo u KŠC-u i uradili smo ono što se od nas očekivalo, razveselili smo djecu, roditelje i javnost”, kazao je Rosić.

Gosti na ovom koncertu bili su: Mješoviti zbor srednje glazbene škole “Katarina Kosača-Kotromanić” Žepče s dirigenticom Marijanom Sladojom, Limena glazba – HKC Lašva Nova Bila i dirigent Josip Popović, učenici osnovne i srednje muzičke škole u Zenici te “Novo nebo” Zenica.

Pojasnio je da je ovo još jedan način kojim se građanima želi približiti božićni duh te svima približiti čovječasntvo.

“U ovim teškim vremenima, kada čovjek propituje sebe i svoju egzistenciju, ko je, šta je i gdje ide, i kada postoji strah od pandemije, želimo unatoč tom realnom strahu, našim učenicima, roditeljima i svim prijateljima, ponuditi tračak nade u božićno i blagdansko vrijeme i tako želimo odgajati naše učenike. Moramo graditi život na ispravnim i pravim vrijednostima”, zaključio je Rosić.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno