Info

FOTO: Bosna se izlila iz korita u Kaknju, porast vodostaja zabilježen u Žepču i Maglaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vodostaji rijeka u Zeničko-dobojskom kantonu u blagom su porastu, a zbog izlijevanja vode na kolovoz u mjestu Čekrekćije ponovo je zatvorena regionalna cesta Visoko – Sarajevo.

Prema informacijama Agencije za vodno područje rijeke Save u porastu je vodostaj rijeke Bosne na lokalitetu Žepča i Maglaja. Vodostaj Bosne na mjernoj stanici Maglaju trenutno iznosi 571 cm, što je za 13 cm više cu odnosu na sat ranije, dok je u Žepču vodostaj za dva cm veći nego sat ranije i iznosi 353 cm.

Iako vodostaj rijeke Bosne u Visokom opada, načelnik Mirza Ganić je informisao javnost da je ponovo zatvoren dio regionalnog puta prema naselju Čekrekčije obzirom da je voda ponovo počela plaviti put.

“Bez obzira na povećan nivo rijeke Bosne hvala Bogu nema plavljenja stambenih objekata. Obišli smo zgradu u Musali gdje je trenutno stanje stabilno. Također, stabilno je i u Gornjem Moštru. Od ostalih aktivnosti koje su danas rađene napominjemo da je skip Civilne zaštite djelovao na putnim pravcima Dolovi- Upovac, Dubrave i Ramadanovci”, kazao je Ganić.

Vodostaj rijeke Bosne u mjestu Doboj kod Kaknja ponovo je u porastu zbog čega je došlo do izlijevanja rijeke iz korita te plavljenja objekata i pristupnih puteva.

Situacija nizvodno od Zenice je stabilna te ne postoji opasnost od plavljenja stambenih objekata, a porast rijeke Bosne u nekoliko navrata je blokirao podvožnjake na ulazu u Maglaj, a uz to su na nekoliko lokaliteta poplavljene i obradive površine.

Kiša na području Zeničko-dobojskog kantona pada, a civilne zaštite i intervnetne spasilačke službe su u stanju pripravnosti. E.M. Klix

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno