Nogomet

FOTO: Bh kadetkinje minimalno poražene od Republike Irske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Bh kadetkinje minimalno poražene od Republike Irske – Ženska kadetska reprezentacija BiH poražena je danas u Zenici od Republike Irske sa 0:1 u susretu prvog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh reprezentacija je imala više od igre na otvaranju utakmice, ali je prva prilika viđena tek u 19′. Fejzić je šutirala sa oko 18 metara, ali je lopta prošla pored lijeve stative gola Irkinja.

Minutu poslije uzvratila je Irska, ali Mackey nije bila precizna.

Krajšumović je u 33′ odlično proigrala Sajru Fejzić u protivničkom šesnaestercu, a naša napadačica nije uspjela da šutira i odbrambene igračice Irske su otklonile opasnost.

Husić je u 53′ šutirala sa ivice kaznenog prostora, a lopta je otišla iznad prečke. Slično je pokušala Fejzić u 55′, ali ni ona nije bila precizna.

Republika Irska do prednosti dolazi u 77′. Atkinson je prošla po lijevoj strani i ubacila loptu u šesnaesterac bh tima gdje je Mackey glavom loptu poslala u mrežu.

U drugom susretu grupe Rumunija i Grčka su remizirale 1:1. Marcu je u 5′ pogodila za vodstvo Rumunki, a Proxsenou je izjednačila rezultat u sudijskoj nadoknadi.

Drugo kolo na programu je u srijedu, 27. septembra, a sastaće se Republika Irska-Rumunija (11:00) i Grčka-Bosna i Hercegovina (16:00). Oba susreta će biti odigrana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Republika Irska-Bosna i Hercegovina 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Katarzyna Lisiecka-Sek (Poljska).

Sudije asistenti: Katarzyna Wojs (Poljska), Sandra Osterberg (Švedska).

sudija: Tinna Hoj Christensen (Švedska).
Golovi: 1:0 Mackey (77′).

Žuti kartoni: Gavrić (BiH).

Republika Irska: Rachael Kelly, Eabha O’Mahony, Dorieann Fahey, Megan Mackey, Alannah McEvoy, Isibeal Atkinson (79. Emily Whelan), Tyler Toland, Amy Boyle Carr (80+2 Roisin McGovern), Louise Masterson (58. Andrea Trill), Aoife Slattery, Zara Foley. Selektor: Colin Bell.

Bosna i Hercegovina: Iman Šljivo, Ajla Zukić, Frančeska Šimić, Dušica Lukić, Lara Ganić, Đula Velagić, Elma Husić, Irma Jusanović, Sajra Fejzić (78. Alma Krajnić), Andrea Gavrić (80+3. Matea Topalović), Sofija Krajšumović (65. Fadila Mujkić). Selektor: Ilija Lucić.

nfsbih.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno