Zenica

FOTO: Bazeni u Zenici počeli s radom, nadležni omogućili prisustvo do 1.500 posjetilaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezona kupanja na zeničkim bazenima danas je i zvanično počela, a zbog pandemije koronavirusa, nadležni su poduzeli sve mjere sigurnosti s ciljem da je zdravlje posjetilaca bazena na prvom mjestu.

Nakon što je Javno preduzeće za održavanje sportskih objekata Zenica dobilo preporuke i smjernice Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica u smislu osiguranja sigurnosnih uvjeta za vrijeme rada bazena tokom pandemije koronavirusa, ljetna sezona na zeničkim bazenima i zvanično je otvorena.

Ugodno vrijeme i temperaturu iznad 30 stepeni iskoristili su oni najhrabriji koji su se uspjeli rashladiti i spas, osim u vodi, pronaći i u hladovini zeničkih bazena.

U razgovoru za Klix.ba direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata Zenica Nedim Talić je kazao kako su ispoštovali sve procedure te da je zdravlje kupača na prvom mjestu.

“Nakon što smo dobili smjernice od nadležnih za organizaciju rada bazena odmah smo poduzeli sve aktivnosti kako bismo čim prije iskoristili lijepo vrijeme te omogućili osvježenje našim sugrađanima. Svi posjetioci po ulasku na bazen moraju proći kroz dezinfekcioni tunel te im se mora izmjeriti temperatura. Iako smo počeli raditi, osim uspješne sezone, prvenstveno želimo i zaštititi zdravlje naših sugrađana”, kazao je Talić.

Dodao je kako bazeni s obzirom na svoju površinu po preporukama nadležnih mogu primiti blizu 1.500 posjetilaca, a da je cijena karata i ove godine nepromijenjena.

“Najviše nas je pogodila pandemija korona virusa zbog čega smo bili prinuđeni obustaviti pružanje usluga ukupno 67 dana. Prema analizi koju smo uradili izgubili smo ukupno 264.467 KM prihoda, što je skoro 90 posto od ukupnih prihoda na mjesečnoj bazi”, dodao je Talić.

Na kraju je naglasio kako će uz preporuke nadležnih institucija pokušati organizovati i druge zabavne sadržaja, posebno dječijeg karaktera, što će doprinijeti ugodnijem boravku na bazenima.

“Također, molim sve posjetioce Gradskih bazena da se pridržavaju naredbi, uputa i smjernica od strane nadležnih institucija u borbi protiv pandemije korona virusa. Upozorenja će biti istaknuta i u narednom periodu, od danas, na ulazu u kompleks bazena”, zaključio je Talić.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno