Zenica

FOTO: Bajramske posjete i podjela bajramskih paketića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica, gradskih džemata, te Odjela za brak i porodicu, treći dan Ramazanskog bajrama upriličena je posjeta JU “Dom-porodica” Zenica, UG “Dlan” i “Pogled” te domovima za stara lica u Zenici. Posjeta je organizovana s ciljem da se bajramska radost podjeli sa štićenicima ovih ustanova, kao i djeci – članovima Udruženja, a bajramske paketiće su pripremili polaznici mektebske pouke u džematima Trgovišće, Brist i Jalija. Imami ovih džemata, hfz. Amir ef. Kaknjo, Sumedin ef. Kobilica i Elvir ef. Haskić su zajedno sa polaznicima mektebske pouke, koordinatoricama Zahirom Šarić i Mulaimom Omić prisustvovali prigodnom programu i kratko se obratili djeci i korisnicima domova za stara lica upućujući im bajramsku čestitku.

Djeca iz JU “Dom-porodica” su uz lijep bajramski program zaželjela dobrodošlicu gostima i iskazala zahvalnost za posjete koje se inače, već peti mjesec redovno organizuju, a posebno za današnju posjetu. Uz pomoć polaznika mektebske pouke i njihovih roditelja u gradskih džematima, već treći mjesec zaredom se prikupljaju i pakuju paketići za djecu iz JU “Dom-porodica”, kao i za djecu koja okupljaju djecu u pomenutim udruženjima, ali i prigodne hedije za starije sugrađane koji su korisnici domova za stara lica. Ovomjesečna posjeta i podjela paketića je sa posebnim povodom i posebnom radošću, obzirom da su dani muslimanske radosti i veselja. Polaznici mekteba Trgovišće su zajedno sa svojim roditeljima i ostalim džematlijama obezbijedili i prigodnu bajram-banku za svu djecu iz JU “Dom-porodica a koje je uručio imam džemata hfz. Amir ef. Kaknjo.

Rukovodioci i stručni zaposlenici ustanova, još jednom su iskazali zahvalnost Medžlisu Islamske zajednice Zenica, i svima onima koji su uključeni u realizaciju ovih posjeta i prikupljenje paketića, a posebno zbog toga što i u ovim danima bajramske radosti misle na djecu i sugrađane kojima topla riječ, čestitka i poklon mnogo znače.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno