Rekreacija

FOTO: Azimuth 135 planinarska tura od Radinovića do Markovog kamena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Produktivan vikend našeg udruženja, nakon jučerašnje istraživačke ture na Smetovima, krunisan je današnjom zimskom planinarskom turom za novorođenčad, bebe i djecu sa njihovim roditeljima #PorodicaPrirodaDrustvo: Markov kamen.
U koloni nas je bilo 50, a krenuli smo iz sela Radinovići, putem prema Lastavici. Potom smo se popeli na Bijelu baru, pa na Markov kamen, a onda niz njegove obronke sve do Postojana.
Nekoliko zanimljivih tema smo obradili tokom ture. Naučili smo kako se kreće u planini, šta je prtina i kako se ona pravi, potom smo pokazali sadržaj ruksaka za zimske ture, a posebnu pažnju je izazvala i naša prezentacija krplji kao pomoćnog sredstva za kretanje po snijegu.
U okviru ture smo posjetili i Markov kamen, srednjovjekovni stećak, te smo male planinare i njihove roditelje upoznali sa ovim našim historijskim fenomenom, a onda smo dobrih sat vremena proveli u sankanju na izvanrednoj klizi u podnožju ovog spomenika.
Kakav može biti dan sa četiri i pol sata na prelijepom vremenu, na 1000 mnv, daleko od smoga i gužve, uz učenje i zabavu, sa porodicom, prirodom i društvom?
Hvala svim učesnicima na povjerenju i podršci ovom značajnom projektu.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno