Zenica

FOTO: Azimuth 135- označene još dvije planinarske staze na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Jučer popodne smo označili Knafelcovim oznakama još dvije planinarske staze na Smetovima:
1️⃣ Gornja Gračanica – Plahovići – Smetovi/Ravne Njive i
2️⃣ Ravne Njive – Vrsoše – Ričice
Prvo smo označili potpuno novu, do sada nikada označenu stazu iz Gornje Gračanice iz zaseoka Jezero, od autobuskog okretališta, preko sela Plahovići do lokaliteta Ravne Njive. Tu će se ta staza odvajati u pravcu Spomenika na Smetovima i u pravcu Ričica.
To nam je bila druga današnja staza. Uočili smo da su oznake postojale na raskršćima, ali su zarasle i umnogome izblijedile. Zato smo oznake progušćali, nove iscrtali, izblijedjele osvježili, a oštećene obnovili. Ukupna dužina trase koju smo označili je 10 km, a prešli smo je za 4 sata 45 minuta.
U označavanju ovih staza su učestvovali Amir, Almir, Amar, Adis i Afan.
Projekat “Označavanje i uređenje planinarskih staza na planini Smetovi” provodimo u okviru programa subvencioniranja projekata turističke infrastrukture Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i uz partnerstvo sa Gradska uprava Zenica.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno