Kultura

FOTO: Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH realizovala program za povratnike u Kupresu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH realizovala program za povratnike u Kupresu- Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH realizovala je još jednu uspješnu posjetu povratničkom naselju u BiH.

Mostovi Prijateljstva BiH su organizacija koja je posjetila preko 40 povratničkih naselja širom BiH. Organizovali smo kulturno-umjetnička programe, lutkarske predstave, iftare, protokole sa gostima iz prijateljskih država. Mnogo toga smo do sada realizovali i nismo se umorili. Nastavljamo naša putovanja po Bosni i Hercegovini i posjećujemo heroje Bosne i Hercegovine-povratnike.

Danas smo posjetili KUPRES zajedno sa našim partnerima (folklorni ansambl i narodni orkestar KUD Željezara Zenica) gdje smo se družili sa povratnicima. Domaćin je bio džemat Kupres na čijem je čelu agilni efendija Fahrudin Makić koji nas je odlično dočekao.

Organizatori današnje uspješne manifestacije su bili osim Mostova Prijateljstva BiH, džemata Kupres, i Medžlis IZ Bugojno i Mreža mladih MIZ Bugojno.

Veoma smo toplo dočekani u Kupresu u koji po riječima našeg domaćina u ovakvom formatu i organizaciji nije posjetio niko desetinama godina.

Naš projekt koji realizujemo godinama se zove: Obnovimo Mostove Prijateljstva BiH- posjeta povratničkom naseljima.
Veoma nam je drago što su danas naš program svojim prisustvom u velikom broju podržali stanovnici Kupresa bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Program koji smo pripremili zahvaljujući članovima “KUD Željezara Zenica” sadržavao je sadržajan program sa folklornim igrama naroda BiH ( iz regije Istočna Bosna, igre iz Kreševa), uz veliki broj sevdalinki i narodnih pjesama koje je vrhunski izveo poznati interpretator Dževad Mustafić.

Narodni orkestar KUD Željezara Zenica je odlično svirao i dodatno uljepšao prelijepu atmosferu koja je bila danas u Kupresu.

Na manifestaciji je osim stanovnika Kupresa danas bilo prisutnih i iz Livna, Glamoča i Bugojna.

Iako je danas bilo veoma vruće mi smo se svi potrudili da sve bude profesionalno realizujemo uz emocije i iskreno poštovanje koje imamo prema istinskim herojima Bosne i Hercegovine- povratnicima.

Hvala prijateljima koji su podržali ovu našu posjetu i organizaciju kulturno-umjetničkog programa. Hvala i Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica koji je podržao ovu našu posjetu.

Mi ćemo u sljedećim mjesecima nastaviti posjete povratničkim naseljima i organizovati programe sa kojim želimo iskazati poštovanje i obećanje da ih nikada nećemo zaboraviti, jer smo mi Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno