Nesreće

FOTO: Aska Borića – drvo zaustavilo vozilo sa TAXI oznakama, vozač imao infarkt za volanom

Jedna osoba, vozač automobila, povrijeđena je u nesreći koja se dogodila desetak minuta nakon ponoći, između subote i nedjelje. Upravljajući putničkim automobilom sa “Taxi” oznakom, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom u ulici Aska Borića, prekoputa KŠC “Sveti Pavao” i NLB banke, odnosno blizu Zapadne strane stadiona Bilino polje.

Kako su u naknadnom razgovoru, nakon prvobitne objave informacije o samoj nesreći, Zenicablog kontaktirali članovi porodice stradalog, saopćeno nam je da je Zeničanin E.M., koji je upravljao vozilom, u tom trenutku imao značajne kardio-vaskularne probleme, te da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom. Prema informacijama dobijenim od članova porodice vozača, on je za volanom doživio infarkt, a nakon udara i, srećom ne po život opasne povrede. Našem sugrađaninu želimo brz oporavak. 

Njegovo “izlijetanje” sa saobraćajnice zaustavilo je drvo, a na sreću u tom trenutku nije bilo pješaka na trotoaru. Vozaču je brzom reakcijom Hitne pomoći pružena prva pomoć, pa je prebačen u zdravstvenu ustanovu.

Obzirom da je u ponedjeljak početak nove školske godine u Zenici, a najveći dio saobraćajki se događa zbog brze vožnje na gradskim saobraćajnicama, još jednom molimo i APELUJEMO na sve vozače da uspore i obrate posebnu pažnju, u svako doba dana i noći. Napominjemo da je na dijelu saobraćajnice u ovoj ulici, gdje se dogodila sinoćnja nesreća ograničenje 40 km/h, a postavljeni su (trenutno oštećeni i nepotpuni) i “ležeći policajci”.

Fotografije je Zenicablogu ustupio Jasmin Blicko Hadžić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem