Zenica

FOTO: ArcelorMittal Zenica- prezentovana dosadašnja ulaganja u okoliš i plan za buduća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: PRESS ArcelorMittal Zenica- okoliš i put naprijed- U amfiteatru glavne direkcije kompanije ArcelorMittal Zenica generalni direktor Nikhil Mehta održao je press konferenciju na temu okoliša.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo je na uvid Dopunjeni zahtjev privrednog društva ArcelorMittal d.o.o. Zenica za ponovno izdavanje okolišne dozvole. Tekst dopunjenog zahtjeva dostupan je na web stranici Ministarstva.

Generalni direktor kompanije Nikhil Mehta je prezentovao ulaganja kompanije u zaštitu okoliša u proteklom periodu i plan ulaganja u zaštitu okoliša u narednom periodu.

“U 2022. godini u cilju je osigurati da prašina na Čeličani i Aglomeraciji bude u granicama limita. Cilj je uraditi remont krajnjih vertikala na Koksari, kao i sanaciju zidova vatrostalnim materijalom. Kada pričamo o Čeličani imamo nekoliko izazova kada pričamo o čišćenju gasova i moramo uraditi jedan remont toga. U sekundarno oprašivanje na Čeličani smo već investirali, a difuzne vrijednosti su u ograničenim vrijednostima.”

“Glavni izazov na Koksari je prašina i ova prašina uglavnom dolazi zbog slabog stanja koksne baterije. U 2021. prvi put smo počeli sa investiranjem u krajnje vertikale i sa ovom investicijom razumjeli smo da ćemo biti u mogućnosti pokriti prašinu. Prošle godine smo investirali u četiri zida, ove godine planiramo uraditi još osam zidova. Ove godine ćemo uložiti četiri miliona eura samo za Koksaru kako bi poboljšali zdravlje koksne baterije i ovo ćemo nastaviti za narednim pet godina. U isto vrijeme radimo na ugradnji vatrostalnih materijala u zidove i zasigurno ćemo s ovim poboljšati ekološko stanje” izjavio je Mehta.

Prema informacijama iz kompanije Aglomeracija, Visoka peć i Toplana Zenica ispunjavaju sve uslove i emisije koje emituju ovi pogoni su u dozvoljenim granicama zagađenja.

“Napravili smo velike korake kako bi unaprijedili zaštitu okoliša. Mogu sada reći da smo do sada investirali više od 100 miliona eura u zaštitu okoliša. Ovo pokazuje naše dobre namjere, mi smo građani Zenice i nastavit ćemo da budemo građani Zenice i da živimo ovdje. Ovo pokazuje naš dobar rad da poboljšamo zaštitu okoliša u Zenici” zaključio je Nikhil Mehta.

OPŠIRNIJE O MJERAMA I EKOLOŠKIM AKTIVNOSTIMA KOMPANIJE PROČITAJTE NA OVOM LINKU

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno