Ostali sportovi

FOTO: Amel Tuka i Mediha Salkić izabrani za najbolje sportiste Zenice za 2020.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportski savez Grada Zenice danas je za najbolje sportiste 2020. godine izabrao Medihu Salkić i Amela Tuku, a na večerašnjem događaju dodijeljena su i druga priznanja.

Shodno epidemiološkim mjerama u skromnijem izdanju nakon godinu dana pauze Sportski savez Grada Zenica večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici proglasio najbolje mlade nade, kadete, seniore, sportske kolektive te priznanja za životna djela.

Najbolji individualci u sportu za invalide su Nedžad Muharemović i Zerina Skomorac, dok je titulu najboljeg kolektiva dobio Streljački klub osoba s invaliditetom (SKOSI) Zenica.

Za sportske nade Grada Zenice za 2020. godinu izabrani su: Faris Telalović, Sarah Mešinović, Dajra Duraković, Amer Agić, Dino Zlotrg, Adina Kobilica, Eda Lara Šaćirović, Anis Karić, Dani Bilić i Ana Marija-Topalović.

Priznanje za promociju Zenice na sportskom planu dobio je Nermin Šabić, današnji selektor kadetske reprezentacije BiH, a Hamid Begovac dobitnik je priznanja životno djelo.

Najbolji treneri u 2020. godini su Mehmed Skender i Aida Kalušić, dok su za najbolje sportske kolektive proglašeni Atletski klub “Zenica” i KŽK Čelik. Najuspješniji juniori su Alen Bičakčić i Maja Dodik, dok su u kategoriji seniora priznanja dobili Amel Tuka i Mediha Salkić. Tekst i foto: KLIX

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno