Zenica

FOTO: Aktivnosti muftije zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Aktivnosti muftije zeničkog – U srijedu 29. maja 2019. godine u okviru aktivnosti Mreže mladih Muftijstva zeničkog koordinator Sumedin ef. Kobilica prisustvovao je omladinskom iftaru u džematu Kamenica, Medžlis Islamske zajednice Teslić, koga su u koordinaciji priredila dva medžlisa, Zenica i Teslić.

Na iftaru je bilo prisutno 200 momaka i djevojaka sa područja Muftijstva zeničkog, ponajviše sa područja Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Nakon iftara mladima su se obratili Sumedin ef. Kobilica, koordinator Muftijstva i Sifet ef. Hadžić, glavni imam MIZ Teslić. Poslije teravih namaza mladi su nastavili druženje do sehura.

U okviru ramazanskih aktivnosti u četvrtak 30. maja 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je medžlise Islamske zajednice Doboj i Zavidovići.

Tom prilikom, muftja je u pratnji glavnog imama mr. Bajro ef. Džafića posjetio džemat Matuzići (MIZ Doboj) gdje je klanjao podne-namaz, te džemat Donji Kovači (MIZ Zavidovići) gdje je zajedno sa glavnim imamom Izet ef. Čamdžićem prisustvovao ikindija-namazu.

Nakon klanjanja namaza u navedenim džematima muftija se obratio prisutnim vjernicima prigodnom besjedom u kojoj je govorio o blagodatima mubarek ramazana, ističući da je Uzvišeni Allah čovjeka obasuo mnogobrojnim blagodatima, te da je zahvalnost Allahu na tim blagodatima suština pokornosti. U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Doboj muftija je posjetio gradilište Centra za islamsko obrazovanje Matuzići.

U četvrtak 30. maja 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, u pratnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Nevres ef. Hodžića i rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin ef. Kavazovića posjetio je preduzeće ‘’Bontex’’ d.o.o. Maglaj gdje se susreo sa vlasnikom i direktorom preduzeća gosp. Senajidom Husićem.

Direktor Husić muftiju zeničkog i njegove saradnike upoznao je sa osnovnim karakteristikama preduzeća Bontex, ističući da je osnovano 2004. godine i da pripada tekstilnoj industriji. Proizvodni asortiman je modna konfekcija (muška košulja, ženska košulja te košulje namijenjene za određene institucije inostranog kupca – carina, granična služba, aviokompanije i sl.).

Četvrtu ramazansku hutbu muftija zenički održao u džematu Blatuša u Zenici

Četvrtu ramazansku hutbu muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević danas je održao u džamiji gradskog džemata Blatuša u Zenici.

Muftija je u hutbi, između ostaloga, podsjetio prisutne vjernike da je 31. maj datum koji Bošnjaci pamte kao datum početka genocida i progona stanovništva sa područja Prijedora i okolnih mjesta. Također, muftija je u hutbi govorio o značaju Lejletu-l-Kadra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno