Ljudi

FOTO: Ajla Terović – crtanje je antistres terapija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ajla Terović – crtanje je antistres terapija – Ajla Terović (25) iz Zenice, titulu diplomiranog inženjera mašinstva stekla je prije nekoliko mjeseci i trenutno je bez posla u struci, a javnosti se predstavila hobijem. Naime, Ajla je počela crtati olovkom, a talenat je naslijedila od tate koji  slika uljem na platnu.

Ona crta olovkom motive poput raznovrsnog cvijeća kao i motive mrtve prirode, građevine također, bosanske motive i slično. Ono što ne radi jesu portreti i crtanje živih likova.

-„Crteži i likovna umjetnost su nešto što je u mom životu prisutno od malena. Kada bih imala vremena i inspiracije bavila bih se crtanjem, a ljubav prema tome sam naslijedila od svoga oca koji se već dugo godina bavi slikanjem uljem na platnu. Kako sada imam malo više slobodnog vremena, vratila sam se tome. Iako sam se okušala i u nekim drugim tehnikama, ipak crtanje olovkom je ono što mi je najbliže jer volim kada uspijem postići određeni 3D efekat crteža i to da on bude što realističniji, a smatram da se to posebno vidi na crtežima koji se rade upravo ovom tehnikom. Ipak, imam u planu u skorijoj budućnosti oprobati se i u tehnici slikanja uljem na platnu“ – otkrila je Ajla ističući da je vrlo svestrana, emotivna, savjesna i uporna.

-„Smatram da je ovakva umjetnost neka vrsta antistres terapije, nešto što čovjeka oslobađa od užurbanosti svakodnevnog života, pomaže mu da ispolji svoje emocije i opusti se. Pored svoje struke i crtanja, ono u čemu uživam jesu i strani jezici i nastojim svakodnevno unaprjeđivati svoje znanje u toj oblasti“ – rekla je Ajla kojoj je crtanje hobi i svoje radove za sada ne prodaje.

-„Za sebe mogu reći da sam optimista koji se trudi biti realan jer smatram da je veoma važan način na koji posmatramo život i svijet oko sebe. Pozitivno razmišljanje nam uveliko može pomoći i motivisati nas prema naprijed u različitim životnim situacijama, a s druge strane bitno je ne zapostaviti ni osjećaj za realnost, kako bi postojala svjesnost o mogućim preprekama i eventualnim lošim ishodima koji bi se mogli izbjeći ili riješiti na vrijeme. Moto kojim se vodim u životu jeste da čovjek uvijek treba znati cijeniti i biti zahvalan na onome što ima, pogotovo kada su u pitanju stvari koje se ne mogu kupiti, poput zdravlja, porodice, prijatelja i unutrašnjeg mira“ – rekla je Ajla čije radove možete pogledati na Facebook stranici ATART_drawings https://www.instagram.com/atart_drawings/

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na [email protected] ili na Facebook profil Ajna Hodžić https://www.facebook.com/ajna.hodzic.3

Autor:Ajna Dedić/Agencija ZEDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno