Ljudi

FOTO: Airsofteri iz Zenice bajramskim paketićima obradovali mališane bez roditeljskog staranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Airsofteri iz Zenice bajramskim paketićima obradovali mališane bez roditeljskog staranja – Airsofteri Sportsko-rekreativnog kluba Tvrđava iz Zenice boravili su u posjeti Javnoj ustanovi Dom porodica Zenica gdje su štićenicima doma uručili prigodne bajramske paketiće i novčanu pomoć majkama s bebama.

Članovi SRK Tvrđava osim što se u slobodno bave airsoftom, dječju svakodnevnicu svakog dana pokušavaju učiniti zanimljivijom od onog što jeste. Bajramske praznike iskoristili su kako bi se prvenstveno družili, a zatim i uručili prigodne poklone za štićenike doma.

U razgovoru za Klix.ba predsjednik SRK Tvrđava Dženis Imširović je kazao kako je ovo najmanje što su moglu učiniti za mališane s kojima se druže već godinama.

“Iako djeca u domu imaju sve što im je potrebno, bila su oduševljena poklonima, a i mi smo kao i svake godine dirnuti u dušu. Mnogi od njih su nas prepoznali, a njihov zagrljaj je zaista neopisiv. Njihov stisak je iskren, jak i srdačan, a svaki put postavljamo sebi pitanje ‘Zašto su napuštena?’.. Koliko god od sebe damo, malo je”, kazao je Imširović.

Štićenici doma bit će gosti i na III međunarodnom masters airsoft turniru kojeg SRK Tvrđava organizuje početkom septembra, a njihovi gosti imat će priliku probati sve čari airsofta i družiti se s takmičarima iz BiH i zemalja regije.

Osim podjele paketića, zenički airsofteri su redovni davaoci krvi, učesnici humanitarnih akcija i brojnih tradicionalnih aktivnosti kluba koji je jedan od vodećih po broju članova u BiH. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno