Rekreacija

FOTO: Aero klub Zenica na turniru u Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Aero klub Zenica na turniru u Srbiji- U subotu 23.04.2022. godine je u Šapcu (Srbija) u organizaciji AK “Beograd” iz Beograda u sportskoj hali “Zorka” održano međunarodno takmičenje vazduhoplovnih modelara u kategoriji F1N i F1N 150 “INDOR SAVA 2022” na kojem je učestvovao 36 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju je učestvovala ekipa Aero kluba ZENICA koja je ujedno bila i jedina iz Bosne i Hercegovine u sastavu Ferid Zilić, Milivoj Nedić, Hamza Zilić, Ahmed Zilić i Amra Zilić.

Juniori Aero kluba Zenica su i ovoga puta imali dobar nastup u kategoriji F1N, gdje su zauzeli veoma dobar plasman. Ahmed Zilić je zauzeo 3. mjesto među mlađim juniorima, dok je Hamza Zilić bio 5. među juniorima. Najbolje  plasirani takmičar/senior u ovoj klasi je bio Milivoje Nedić koji je u konkurenciji 36 takmičara zauzeo 13. mjesto dok je Ferid Zilić zauzeo 15. mjesto.

Ahmed Zilić je bio najbolje plasirani zenički takmičar u kategoriji F1N 150 dok su ostali bili veoma solidni. Zahvaljujemo se Aero klubu “Beograd”  iz Beograda na gostoprimstvu i dobroj organizaciji takmičenja.

Divno druženje, predivno vrijeme i sjajni rezultati.

Aero klub Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno