Zenica

Foto: Abeceda zdravlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Abeceda zdravlja – Crveni križ Grada Zenice, kroz dugogodišnje iskustvo, prepoznao je potrebu razvijanja svijesti o humanosti, solidarnosti i drugim ljudskim i društvenim vrijednostima „od malih nogu“.

U tu svrhu, osmišljen je niz radionica iz domena rada Crvenog križa kako bi se što lakše približili našoj ciljnoj grupi, djeci predškolskog uzrasta, starosti od 5 do 6 godina. Projektne aktivnosti u starijim grupama JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica realizirane su od 25.01.2016 – 26.02.2016. godine, jednom sedmično u vrtićima Ustanove.

Prva radionica posvećena je prevenciji bolesti i to kroz publikaciju „Abeceda zdravlja“, izdavača CKG Zenica kroz koju je slikovito, kroz abecedu, provedena edukacija o prevenciji bolesti, sprečavanju povređivanja i sl. U tu svrhu CKG Zenica je za sve male korisnike, njih oko 150, obezbijedio knjižicu „Abeceda zdravlja“.

I druge dvije radionice, prilagođene uzrastu djece, sa praktičnim i zanimljivim sadržajima, održane su s ciljem usvajanja novih znanja, vještina i navika o potrebi i načinu očuvanja zdravlja, našeg najvećeg bogatstva. Tokom radionica CKG Zenica obezbijedio je osvježenje za djecu, te tehnička pomagala. U ulozi edukatora bili su volonteri CKG Zenica kojima se na svemu neizmjerno zahvaljujemo.

Na kraju prvog ciklusa radionica bit će organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi (termin će ovisiti o slobodnim terminima i planovima Transfuzijskog centra KBZ) za roditelje djece zeničkih vrtića. Ovo će biti i mini takmičenje, u kojem za vrtić, čiji se roditelji u najvećem broju odazovu akciji DDK, slijedi nagrada. Plan je da ova vrsta saradnje postane tradicija, te da se i zvanično uspostavi naziv „Pčelice Crvenog križa“, te da zajednički izgrađujemo „zdrave“ generacije .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno