Zenica

Forum građana Zenice vam želi sretnu i uspješnu novu 2024. godinu.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani sugrađani, Forum građana Zenice vam želi sretnu i uspješnu novu 2024. godinu.

Također, želimo da se zahvalimo svima koji su u proteklim danima radili na organizaciji Kulturno-zabavnih programa u gradu. Građani Zenice, ali i posjetioci iz drugih krajeva naše domovine i inostranstva, imali su priliku uživati u nekoliko izuzetnih koncerata prije svega Omladinskog hora i hora Art-sonore, zatim Novogodišnjeg koncerta Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice te nekoliko koncerata na otvorenom u ambijentu Studengrada: Zlatan Karić, Bruhuuhu, Gruver… U hotelu Dubrovnik je gostovala i primadona estrade Neda Ukraden. Svi umjetnici, uglavnom porijeklom iz našeg grada, pokazali su vrhunske domete i donijeli su puno pozitivne energije svojim nastupima. Također, programi za najmlađe su ove godine bili odlično pripremljeni i realizovani a prije svih novogodišnja predstava Bosanskog narodnog pozorišta, dječiji program i ostali programi RTV Zenice kao i jedinstvena priredba „Vratimo bajku djeci“ u organizaciji braće Petrović. Sve je kulminiralo velikim novogodišnjim koncertom regionalne zvijezde Marije Šerifović čijem nastupu je prethodio nastup Zeničanina Hanada Džehverovića. Desetine hiljada građana, na dosada nekorištenoj koncertnoj lokaciji, zaista je uživalo u spektaklu muzike i svjetla. Bacanje petarde nepromišljenog pojedinca ili nekoliko njih, ne može zasjeniti svu pozitivnu energiju koju su umjetnici prenijeli na prisutne.  I kako sama Marija reče „bez obzira na neke čudnjikave okolnosti,… meni je u Zenici bilo lepo“.

Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji ovih sadržaja: gradskoj upravi, službama, policiji, hitnoj pomoći, vatrogascima, zeničkim hotelima, ugostiteljima i privatnim iznajmljivačima smještaja, zeničkim i državnim medijima koji su podržali sve programe.  Hvala svim zeničkim umjetnicima na divnim nastupima. Ipak, najviše hvala građanima Zenice koji su na kvalitetnu ponudu odgovorili masovnim dolaskom na programe i to porodično, sa svojom djecom, rodbinom i prijateljima. To pokazuje da su svi planirani i realizovani programi imali smisla te da ovakvi programi grad čine gradom i da ih mi zaslužujemo. Svi znamo da uvijek može bolje, uočene propuste treba ispravljati i pozitivna kritika je dobrodošla.

Na kraju napominjemo da novogodišnji koncert nije kraj dobre zabave i druženja te da nas i u januaru očekuju zanimljivi programi vezani za pravoslavni Božić a već sa dolaskom proljeća stižu i radosti mjeseca Ramazana i Bajrama.  A onda ponovo sve u krug baš onako kako se na ovim prostorima oduvijek živjelo, zajedno i veselo.

Predsjedništvo FGZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno