Ostali sportovi

Formula šampionat Bliskog istoka: Beganović pobijedio u dramatičnoj trci u Dubaiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dino Beganović, švedski trkač porijeklom iz Zenice, koji je svoj talenat dokazao i u Ferrari vozačkoj Akademiji imao je sjajan početak nove takmičarske sezone. Dino Beganović postao je prvi pobjednik u novom regionalnom šampionatu Formule Bliskog istoka, pokazavši izuzetno umijeće i tako pokazao da je itekako spreman za svoj debitantski nastup u FIA Formuli 3 konkurenciji.

Beganović je iskoristio napad u kasnoj fazi trke da zatvori lidera Gabrielea Minìa u prvoj trci na otvaranju FRMEC-a proteklog vikenda, te je tako pokazao fascinantnu borbu u zadnjim krugovima trke.

Kada je vodeći par vozača započeo posljednji krug, Beganović je na ciljnom pravcu izašao ispred svog rivala, kada je dramatično istisnut sa staze prema zidu boksa. Ipak, Beganović je ostao pribran i preuzeo prvo mjesto.

Beganović, je vozio za tim Mumbai Falconsa koji je povezan sa njegovom matičnom ekipom Prema, proslavio je tako svoju prvu pobedu u 2023. ujedno potvrdivši svoj kvalitet i najbržim krugom trke.

“Kakav način za početak sezone! Bila je to jako dobra trka s mnogo teških borbi, ali drago mi je da smo izašli na prvo mjesto.” – rekao je Dino Beganović .

“Moram da se zahvalim svim momcima u timu, divno je vidjeti Mumbai Falconse kako pobjeđuju u prvoj utrci u ovom Šampionatu. Takmičiti se u ovoj seriji je velika pomoć za održavanje trkaće forme tokom zime i moram reći da mi je ovaj vikend dao dobru podršku u tom cilju!”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno