Zenica

Fond za zaštitu okoliša prepoznao čak pet projekata, Gradu Zenica 476.100 KM

Fond za zaštitu okoliša prepoznao čak pet projekata, Gradu Zenica 476.100 KM – Grad Zenica odlukom Fonda za zaštitu okoliša, a nakon provedenog konkursa za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2020. godinu, dobit će 476.100 KM za čak pet projekata.

Naime, među 30 aplikanata koji su ostvarili sredstva za projekat upravljanja našao se i projekt Grada Zenica i to “Zvona za selektivno prikupljanje otpada” za koji je odobreno 80.000 KM.

Osim toga, Grad Zenica nalazi se i među 32 aplikanta koji su ostvarili sredstva za projekte unapređenja korištenja energije. Iznos od 100.000 KM dodijeljen je za projekat “Utopljavanje TechnoParka Zenica”.

Također, Grad Zenica dobio je i 135.600 KM za projekt “Izgradnje kanalizacionog sistema na području sliva Babina rijeka”, kao i 80.500 KM za projekat “Urbani otok – Londža”, a koji ima za cilj zaštitu okoliša urbanih centara. Sredstva iz ovog projekta dobila su svega dva aplikanta, među kojima je i projekt Grada Zenica.

Kada se radi o projektima zaštite okoliša kao podrška razvoju lokalnih zajednica, među 22 aplikanta koji su ostvarili sredstva nalazi se i Grad Zenica i to sa projektom “Izgradnja dijela fekalne kanalizacije Putovići”, za koji će biti odobreno 80.000 KM.

Valja istaći da dobivena sredstva u ukupnom iznosu od 476.100 KM izdvajaju Grad Zenicu kao jedinicu lokalne samouprave koja je, u odnosu na druge, uspjela dobiti najviše sredstava za projekte koje je prepoznao Fond za zaštitu okoliša.

Inače, Regionalna deponija “Mošćanica”, također, je dobila 115.000 KM za projekat “Izgradnja sistema za upravljanje procjednim vodama sa kasete II faze Regionalne deponije Mošćanica”, te Bosansko narodno pozorište Zenica iznos do 18.000 KM za projekat “Izrade detaljnog energijskog audita za objekat BNP Zenica”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem