Biznis

Finansijska policija i u Željezari Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Reuf Bajrović zatražio je od federalne Finasijske policije da obavi uvid u rad 27 preduzeća u kojima ovo ministarstvo vrši ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala.

Na listi su i sarajevska preduzeća “Energoinvest”, “Energopetrol” i “Hidrogradnja”, “Krivaja” Zavidovići, “Elektroprivreda HZHB”, “Elektroprivreda BiH”, Konfekcija “Borac” Travnik, “Pretis” Vogošća, “PS Vitezit” Remontni zavod Travnik, RMU “Banovići”, Tehničko-remontni zavod Hadžići, “UNIS gineks” Goražde i “Željezara” Zenica, piše “Dnevni avaz”.

Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem i liderom HDZ-za BiH Draganom Čovićem da je postignut dogovor da će se u firmama u kojima vlanništvo ima FBiH, a negativno posluju, ići u smjenu upravljačkih struktura.

Nakon dogovora federalnih lidera, DF je juče potvrdio da će, ako bude smjene upravljačkih struktura u firmama u FBiH, vršioci dužnosti moći da budu imenovani samo do okončanja konkursnih procedura



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno