Zenica

Finalni dio državnog takmičenja ‘Najbolji mladi vozač’ sutra u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), kao jedna od vodećih organizacija u Bosni i Hercegovini na poslovima unapređenja sigurnosti cestovnog saobraćaja, ove godine prvi put organizuje takmičenje ”Najbolji mladi vozač”.

Takmičenje je namijenjeno mladim vozačima od 18 do 26 godina, a radi podizanja svijesti o sigurnosti na cestama među mladim vozačima i prenošenja poruke da mladi vozači mogu voziti odgovorno i sigurno, te na taj način dati dobar primjer svojim vršnjacima, ali i odraslim osobama.

Finalno praktično takmičenje će biti održano 9. septembra u Zenici u Srednjoj mješovitoj školi “Mladost” sa početkom u 10.00 sati.

Praktični dio će se sastojati od više disciplina, a ocjenjivat će se vozačke sposobnosti takmičara pri upravljanju motornim vozilom, mogućnost savladavanja prepreka na poligonu, pravilna vožnja u saobraćaju, prva pomoć, kao i snalaženje u specifičnim situacijama u saobraćaju.

Na Finalno takmičenje se plasiralo ukupno 16 takmičara/ki iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su pokazali izuzetno znanje poznavanja saobraćajnih pravila i propisa na kvalifikacionom dijelu takmičenja na koje se prijavilo više hiljada mladih vozača.

Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva predstavljati će Bosanskohercegovački auto-moto klub i Bosnu i Hercegovinu na Internacionalnom takmičenju za najboljeg mladog vozača koje biti održano 8. i 9. oktobra u Madridu (Španija).

Pored ostalih, takmičenju u Zenici prisustvovat će generalni sekretar BIHAMK-a Rasim Kadić, kao i Ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Spahija Kozlić, saopćeno je iz BIHAMK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno