Zabava

Film “PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI” obara sve rekorde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je film “PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI” (FIFTY SHADES FREED) oduševio publiku u Bosni i Hercegovini i sa 11.864 gledaoca potukao sve rekorde ne samo u ovoj godini, već je ovo najuspešnije četvorodnevno otvaranje u franšizi Pedeset nijansi.

“PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI” puni kino sale širom Bosne i Hercegovine, redovi zainteresovanih posjetilaca pred blagajnama se ne smanjuju, a kina uvode dodatne projekcije.

Ljubavna priča Christiana Greya i Anastasie Steele oduševljava publiku, koja pozitivno reaguje na film aplauzima i uzvicima još za vrijeme projekcija.

Ako još uvijek niste pogledali treći i posljednji nastavak ove sage pune ljubavi i strasti, ne propustite priliku da to učinite što prije, a Dan zaljubljenih je idealna prilika za to!

Jamie Dornan i Dakota Johnson udahnuli su duh ekranizovanoj verziji svjetskog bestselera i tako se stvorio fenomen Pedeset nijansi.

Film “PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI” od četvrtka 08. februara nalazi se na redovnom repertoaru kina u Bosni i Hercegovini.

PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI (FIFTY SHADES FREED)

Premijerno u odabranim kinima 07. februara 2018.

U kinima od 08. februara 2018.

 

Režija:           James Foley

Uloge:            Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora, , Luke Grimes, Victor Rasuk, , Max Martini, Callum Keith Rennie, Bruce Altman, Arielle Kebbel, Robinne Lee, Brant Daugherty, Kin Basinger, Marcia Gay Harden

Žanr:              Drama

Scenario:     Niall Leonard, zasnovano na romanu – E. L. James

Jamie Dornan i Dakota Johnson se vraćaju kao Christian Grey i Anastasia Steele u „Pedeset nijansi – Oslobođeni“, trećem nastavku filmskog fenomena zasnovanog na svjetskom bestseleru  „Pedeset nijansi“. Poslije ogromnog uspjeha filmova iz 2015. i 2017. godine, koji su zaradili preko 950 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak uskoro stiže na radost fanova širom svijeta!

“Pedeset nijansi – Oslobođeni” režira James Foley, redatelj drugog nastavka. Scenario i ovoga puta ponovo potpisuje Niall Leonard, a zasnovan je na svjetskom bestseleru spisateljice E. L. James.

Vjerujući da su iza sebe ostavili sijenke iz prošlosti, novopečeni mladenci Kristijan i Ana potpuno se prepuštaju svom odnosu i uživaju u životu punom luksuza. Ali tek što Ana kroči u ulogu gospođe Grey, a Christian se opusti u novom okruženju, nove prijetnje ugrozit će njihov sretan kraj prije nego što on i počne.

Također, kao i u prethodnim dijelovima i u filmu “Pedeset nijansi – Oslobođeni” gledat ćemo dobitnicu Oskara Marcia Gay Harden i Andrew Airlie, u ulogama roditelja koji su usvojili Christiana. Popularna muzička zvijezda Rita Ora je Mia, Christianova sestra a Luke Grimes je Elliot, njegov brat. Dio filmske ekipe su i Jennifer Ehle kao Carla, Anina majka i Callum Keith Rennie kao Ray Steele, Anin očuh i Carlin bivši muž. Eric Johnson je u ulozi Jack Hydea, Aninog bivšeg šefa. U ulozi Anine najbolje drugarice Kate, ponovo zatičemo Eloise Mumford.

Nakon rekordnih prodaja romana “Pedeset nijansi”, autorke E.L. James i nakon impresivnih rezultata koje su ostvarila prva dva filma, ekipa koja je radila na ovom projektu mnogo se raduje i predstojećem nastavku nakon dugogodišnje saradnje.

Autorka romana i producent filma E.L. James bila je i još uvek je iznenađena jačinom emocija koje je priča o Anastasiji i Chistijanu izazvala među obožavaocima. U jednom trenutku, ona je čak razmišljala da zaokruži priču samo sa jednom knjigom. Ona objašnjava: “Prve dvije knjige pisane su kao jedna cjelina i zaustavila sam se kod prosidbe i pomislila ‘Ovo je divno. Ostavila sam ih na dobrom mjestu.’ Ali dobijala sam molbe od čitalaca da pišem još. Znala sam da jedino što slijedi je da Ana zatrudni, na šta Cristianova reakcija ne može biti idealna, “ spisateljica dodaje: “Željela sam da se priča nastavi u tom pravcu. To je razlog zašto sam počela da pišem treću knjigu – da bi ga svi ugledali prestravljenog, bijesnog, u trenutku kada mu Ana saopšti da je trudna. On tada potpuno gubi kontrolu, jer je sam u sebi uplašeno dijete.”

Kada je u pitanju izbor naslova trećeg poglavlja, E.L. James objašnjava “U trećoj knjizi, Cristijan napokon shvata da je vrijeme da prihvati ono što ga očekuje. Ja mislim da je on ‘oslobođen’. I činjenica da će sa djetetom ugledati ženu koju najviše voli, je najljepša stvar koja će mu se u desiti u životu.”

Scenarista Niall Leonard, koji se vraća u ovom nastavku, napominje: “Ovaj film počinje kada misteriozni čovjek posjeti kancelarije Grey Enterprise kompanije. Ubrzo shvatamo da je to Jack Hayd i da nije došao dobrim povodom. Umjesto da film počne sa idiličnim odnosom koji imaju Christian i Ana, sve počinje Jackovom prijetnjom. Jasno je da je sve što rade u ovom nastavku u sprezi sa Jackovom osvetom. Christian je svjestan ovoga i ne želi time da optereti Anu, misleći da je na taj način štiti. Ali naravno, kao i kod svakog bračnog para, ne čuvate uvijek nekog tako što pred njim imate tajne. Vremenom istina izlazi na vidjelo i ovo postaje još jedna prepreka koju moraju zajedno da prebrode u njihovim konstantnim naporima da izgrade međusobno povjerenje.”

Po treći put kao Anastasia Steele, glumica Dakota Johnson je izjavila: “U ovom dijelu ima mnogo više neizvjesnosti, sa motivima trilera, sa novim likovima i više akcije, a sve je to prožeto kroz ljubavnu priču. Priču koja se produbila i evoluirala. Anastasia i Christian su u braku, a Ana je i unaprijeđena na poslu, podižući intenzitet kako privatnog, tako i profesionalnog života.”

Dakota se slaže sa spisateljicom E.L. James jer tvrdi: “Ovo je jedna velika ljubavna priča ali mi činimo sve da je održimo umjerenom. Riječ je o jednoj od onih neobjašnjivih povezanosti između dvoje ljudi. Kroz ove priče, zatičemo glavne protagoniste u situacijama koje zahtjevaju da se jedno ili oboje prilagode zajedničkim interesima.”

Jamie Dornan bio je također fasciniran količinom ličnih izazova i mračnim intrigama sa kojima se sreće ljubavni par u filmu “Pedeset nijansi – Oslobođeni”. On je izjavio: “Christianova reakcija na Aninu trudnoću nije pozitivna. To je identično onako kako ne želite da vaši roditelji reaguju kada saopštite da ste trudni. On se ne oseća spremno da postane otac. U poziciji u kojoj se trenutno nalaze u svom životu, beba je posljednja stvar koju on želi. Dok se prisjeća svog odrastanja, on se pita zašto bi emotivno bio bolji od svojih roditelja koji su prema njemu bili užasni. To je ono što ga najviše plaši.”

Zastrašujuće, s druge strane, je prijetnja koju Christian uočava nakon serije nesretnih događaja koji se nižu jedan za drugim. Dornan dodaje: “U trenutku kada Christian shvati da su komplikacije sa helikopterom i kompjuterima bile namještene, zna da je Jack Hayd umiješan u to. Christian najbolje zna da je Jack čovjek koji se neće zaustaviti dok ne dobije ono što želi.”

Kostimografkinja Shay Cunliffe izjavila je: “Životi Ane i Christiana se podjednako razvijaju, pogotovo Anin svijet, što je dosta uticalo na to kakve kostime će nositi.

Scenografkinja Carolyn Loucks dodaje: “Ana se sada osjeća mnogo sigurnije u sebe. Film se dešava na proljeće i počinje prisjećanjem sa vjenčanja, tako da je ovaj nastavak pun veselih boja.”

Film “Pedeset nijansi – Oslobođeni” sniman je uglavnom na lokacijama oko i u Vancouveru, sa pet dana snimanja u Whistleru B.C., tri dana na jugu Francuske i dva dana u Parizu.

Zanimljiv podatak je da je ekipa scene iz prelijepog rezorta Whistler B.C. snimala u kući poznate pjevačice i kantautorke Sare MacLachlan. Svi prisutni bili su zapanjeni prirodnim ljepotama ovog predjela. Spisateljica E.L. James se prisjeća: “Dok smo bili u Whistleru, zapravo smo snimali u Sarinoj prelijepoj kući i bili smo izuzetno počastvovani kada je došla da nas vidi. Na pauzi od snimanja, sjela je za klavir i na urgiranje svih nas, odsvirala numeru Possesion a to je pjesma koju sam ja ubacila u drugoj knjizi kada Christian poklanja Ani iPad sa muzikom. Zaista je ovo iskustvo bilo divno za kompletnu ekipu filma.”

Nakon toga, na red je došlo dugo iščekivano snimanje vjenčanja Christiana i Ane, u zgradi Riverway Clubhouse koja je građena kompletno u staklu i drvetu. Sa nevjestom u kreaciji čuvene Monique Lhuillier i Ritom Orom u haljini poznatog brenda Marchesa, filmska ekipa je učinila sve kako bi oslikala vjenčanje onako kako su ga najveći ljubitelji romana i zamišljali.

Za kraj, najitenzivniji dani snimanja intimnih scena u “Crvenoj sobi” planirani su za posljednje dane snimanja u Vancouveru.

Posljednje filmsko poglavlje ovog sada već globalnog fenomena nudi nešto što je bio baš svjež obrt i izazov za produkciju. Producent Dana Brunetti tim povodom je izjavio: “U trećem dijelu počinjemo sa sjećanjem sa njihove svadbe, a nakon toga ih pratimo na nezaboravni medeni mjesec na jugu Francuske i nakon toga u Pariz i imamo priliku da sa njima uživamo u početku novog poglavlja u njihovom životu.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno