Zabava

FIlm “Daliland” u kinima od 22. juna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od četvrtka 22. juna u naša kina stiže fantastična filmska priča o životu jednog od najboljih i najkontroverznijih umjetnika u historiji čovječanstva, Salvadora Dalija. Film „ DALILAND “ otkrit će nam detalje iz bogate karijere i intrigantnog privatnog života čovjeka koji je zadužio svijet svojim djelima, od platna koje slikao, preko mode do kreiranja vizuelnog identiteta svjetskih brendova.

Neprevaziđeni glumac, Ben Kingsley, na iskren, emotivan i lucidan način tumači lik velikog slikara, dok je Barbara Sukowa, na podjednako autentičan način predstavila lik Dalijeve supruge, najveće životne podrške i vječite muze, Gale. Imat ćemo priliku da zavirimo u živopisan svijet boja, u tajne koje su se krile iza velikih djela, ali i da saznamo sa kakvim se strahovima suočavao čovjek nemjerljivog talenta.

O FILMU: „DALILAND“ priča priču o poznim godinama neobičnog braka između umjetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale, u vrijeme kada njihova naizgled nepokolebljiva veza počinje da puca. Radnja se odvija u Španiji i Americi 1973. godine, a priča je ispričana kroz prizmu Jamesa, mladog asistenta slikara, koji želi da se proslavi u svijetu umjetnosti dok pomaže ekscentričnom i živahnom Daliju da se pripremi za veliku izložbu u New Yorku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno