Kultura

Film “Amanet” nakon bh. turneje u kinima i širom Evrope

Podijeli ovu vijest:

Igrani film “Amanet”, koji je za manje od tri sedmice prikazivanja u bh. kinima pogledalo više od 17 hiljada ljudi, od mjeseca decembra publika će imati priliku gledati i u evropskim kinima u Švicarskoj, Luksemburgu, Njemačkoj, Austriji i Švedskoj. Nakon uspješne bh. turneje, koja još uvijek traje uspješno s obzirom da “Amanet” puni bh. kino dvorane, svoju turneju nastavlja van granica Bosne i Hercergovine te će tako igrati u lancima kina Odeon, Hollywood Megaplex, UCI, CINEMAXX i mnogim drugim evropskim i svjetskim multipleksima.

Interes za projekcije filma širom Evrope je veliki, a u većini evropskih gradova distribucija počinje 03. i 04. decembra. Također, putem pokretne opreme uskoro će igrati i u manjim bh. gradovima i općinama koje nemaju digitalizovane dvorane. “Amanet” je komedija o ljubavi, prijateljstvu i tradiciji, a uloge tumače: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Adem Smailhodžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Almir Nakić, Lamija Muminović i drugi. Film je producirala produkcijska kuća HudHud Pro u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača.

Autor scenarija i režije na filmu je Mirza Begović, direktor fotografije i montažer na filmu je Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović. Kamera i dron operater na filmu je Ajdin Hasanić, a isti je sniman u selu Podstijena u Busovači.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno