Info

FHMZ: Vremenska prognoza za naredne dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prije podne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, javlja Anadolu.

Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu do 10 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati: Bjelašnica -14 stupnjeva, Sokolac -10, Ivan Sedlo, Livno i Prijedor -8, Bugojno i Široki Brijeg -7, Banja Luka, Sarajevo i Zenica -6, Tuzla -5, Bijeljina -4, Doboj -3, Gradačac -2, Trebinje 0, Mostar i Neum 2 stepena.

U nedjelju se očekuje postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu do 8 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak je najavljeno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno