Info

FHMZ: Narandžasti meteoalarm

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FHMZ: Narandžasti meteoalarm – Za područje Bosne i Hercegovine danas je iz Federalnog meteorološkog zavoda zbog povećanih padavina objavljen narandžasto meteoalarm. I u narednim danima nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Treba se nastaviti informirati o očekivanim meteorološkim uvjetima i savjetuje se ne poduzimati nepotrebni rizik.

U srijedu, 23. 3, očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Tokom dana u nizinama centralne i istočne Bosne postoje uvjeti za prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Očekivana količina padavina od 20 do 30, lokalno i do 40 litara po metru kvadratnom. U zapadnim područjima od 40 do 50 litara po metru kvadratnom. U višim područjima očekuje se i povećanje sniježnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 6 do 9, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu od 8 do 11 stepeni.

fhmz.narandjasto2U četvrtak, 24. marta očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Poslije podne prestanak padavina i razvedravanje u Krajini. U Hercegovini bez padavina. Očekivana količina padavina od 5 do 10, lokalno i do 20 litara po metru kvadratnom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U petak, 25. marta, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim planinskim djelovima moguća je pojava i slabog snijega. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni.

FHMZ

fhmz.narandjasto

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno