Zenica

Festival CABARET WINTER FEST: javni konkurs za učestvovanje u manifestaciji

Festival CABARET WINTER FEST: javni konkurs za učestvovanje u manifestaciji – Festival CABARET WINTER FEST raspisuje javni konkurs za učestvovanje u jedinoj zimskoj manifestaciji u Zenici nekomercijalnog karaktera u regionu, koja će se ove godine po šesti put održati u Zenici, tradicionalno sredinom decembra, u Cabaret clubu, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, te na par lokacija u gradu.

Na konkurs se mogu prijaviti:
– Književnici
– Stand up komičari
– Muzičari, bendovi i DJ umjetnici
– Likovni umjetnici i udruženja
– Modne agencije
– Frizerski i kozmetički saloni
– Kulturna društva
– Butici
– Umjetnici suvenira i nakita
– Animatori i zabavljači
– Plesači i plesna studija
– Orkestri i horovi
– Osnovne i srednje škole
– Pojedinci
Manifestacija je nekomercijalnog karaktera i daje priliku kulturno- umjetničkim društvima i drugim skupinama i pojedincima da se svako na svoj način predstavi javnosti. Konkurs počinje sa danom objave i traje do 20.11.2019. godine.
Prijave i prijedloge možete slati na adresu:
Cabaret club
Trg BiH br.3
Zgrada Bosanskog narodnog pozorišta Zenica
72 000 Zenica, BiH
sa naznakom “Za festival CABARET WINTER FEST”
Informacije možete dobiti i na br.tel.032/246-246 ili na našem instagram ili Facebook profilu Cabaret club ili Cabaret winter fest.
“Ujedno, ovo je poziv i svim zainteresovanim medijskim kućama, pisanim medijima, kao i portalima i novinskim agencijama, kao medijskim sponzorima i prijateljima festivala.
Također pozivamo sve pravne i privatne sektore, preduzeća i pojedince, koji žele da podrže na bilo koji način festival, da nam se jave”-kazao je Andrija Petrović, marketing manager festivala.
CABARET WINTER FEST predstavlja jedini zimski festival u Gradu Zenici, te kao takav ima za cilj oživjeti zimsku čaroliju i građanima ponuditi zanimljiv sadržaj u hladnim zimskim danima. Ideja o pokretanju CABARET WINTER FEST-a javila se 2013. godine, kada je prvi put organizovan ovaj festival, ali tada pod nazivom “Snježna kraljica-Zenica 2013.”
2013. godine, građani Zenice imali su po prvi put priliku da u svome gradu dožive zimu sličnu zimama koje imaju veliki gradovi. Te godine ponudili smo mnoštvo bogatog kulturno-zabavnog sadržaja za sve, a krajnji cilj je bio očuvanje kulturne baštine, kao i razne aktivnosti usmjerene na pomoć osobama sa invaliditetom, posebnim potrebama, kao i rad sa djecom i odraslima za zaštitu mentalnog zdravlja.
2015. godine održan je drugi po redu zimski festival “Snježna kraljica-Zenica 2015.”, u okviru kojeg smo građanima našega grada, ali i cijele Bosne i Hercegovine, pružili još sadržajniji program nego na prethodnom festivalu. Pružili smo priliku umjetnicima, ne samo iz Zenice, nego i iz drugih gradova BiH i regiona. Uspjeli smo darovati našem gradu dio zimske čarolije u svom sivilu i problemima.
2016. godine održan je treći po redu festival, ali ovoga puta pod drugim imenom, “CABARET WINTER FEST”, jer smo pored tradicionalne Zeničke manifestacije, stekli tendenciju da postanemo ozbiljan regionalni festival. Ozbiljnost festivala je prepoznalo i Bosansko narodno pozorište Zenica, koje je bilo prijatelj festivala i ustupilo sve svoje scene za održavanje programa. Treća godina festivala, pored najveće posjećenosti do sada i učesnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, imala je rekordnih 146 učesnika iz svih branši kulture, gdje smo uspjeli uraditi i baletno-muzički performans sa balerinama iz Zenice. Također, uradili smo do sada najveću izložbu Zeničkih slikara, sa njih oko 20, sa preko 200 djela, kao i po prvi put na našim prostorima, izložbu osoba sa posebnim potrebama iz uduženja roditelja sa posebnim potrebama “Zvijezda Zenica”, gdje smo u saradnji sa Vladom ZDK, na čelu sa tadašnjom predsjedavajućom skupštine Draženkom Subašić, slike izložili u zgradi Vlade, koje smo prodali i sredstva uplatili udruženju.
Četvrti festival, održan 2017. je srušio sve rekorde, kako po broju učesnika, tako i posjetom. Kroz festival je prošlo 315 učesnika, a festival je svojim velikim koncertom upotpunila i pop diva Jelena Tomašević. Festival je ostao upečatljiv i po predstavi osoba sa posebnim potrebama, te baletno-muzičkim performansom sa dječjim horom.
2018. održan je i peti, jubilarni festival, gdje su pored bogatog kulturnog sadržaja, festival svojim koncertima upotpunili Dado Topić kao i Zdenka Kovačiček.
“Grad Zenica je godinama uskraćen za konkretne i kvalitetne zimske programe, a kako je poznato, sva dešavanja u zimskim danima su svedena na minimum. Želimo da zenička zima bude u ravni sa drugim Evropskim gradovima. Pružit ćemo našim dragim Zeničanima još bolji i kvalitetniji program, mnoštvo radionica za djecu i mlade, kao i osobe sa posebnim potrebama, te djecu bez roditeljskog staranja, kojima je posvećen svaki festival, a uskoro radimo prezentaciju projekta, gdje ćemo pozvati sve potencijalne prijatelje i sponzore da nas podrže u našoj ideji i skupa sa nama nastave raditi na velikom zimskom festivalu”-kazao je Ivan Petrović, direktor festivala
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem