Info

Feretto Group novi investitor u Usori u posjeti kod premijera ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Feretto Group novi investitor u Usori u posjeti kod premijera ZDK – Danas je u Uredu Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog kantona, održan sastanak sa direktorom Ferretto Group iz Italije Džemalom Klepićem. Sastanku su prisustvovali ministar za privredu Zlatko Jelić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić i vijećnik u OV Usora Alija Tokmić.

Direktor Klepić je upoznao premijera sa prvom fazom investicijom od 7.5 miliona eura koju ova grupa ulaže u izgradnju objekta i opreme u fabriku na području općine Usora, koja će proizvoditi logističke sisteme, paletne regale i opremu za skladišta kao i softvere te o namjerama za zapošljavanje oko 150 mladih ljudi.

Naglasio je da će kompletna planirana proizvodnja ići u izvoz.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija svjetskog renomea došla u Zeničko-dobojski kanton i naglasio je da će Vlada ZDK i dalje stvarati povoljan poslovni ambijent za razvoj poduzetništva i nova upošljavanja.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno