Biznis

Federalna vlada imenovala Nasira Beganovića za izvršnog direktora Željeznica FBiH

To je učinjeno jer je dosadašnji prvi čovjek BH Telecoma Mirsad Zaimović, koji je izabran za novog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, nedavno Nadzornom odboru BH Telecoma podnio ostavku na funkciju generalnog direktora ove kompanije.

Kahriman je bio dosadašnji izvršni direktor za informacione tehnologije. Također, Vlada FBiH je danas smijenila Duljku Hasića, dosadašnjeg izvršnog direktora BH Telecoma za razvoj poslovanja, a na njegovo mjesto imenovala Elvedina Kanafiju.

Zaimović je funkciju generalnog direktora BH Telecoma obnašao od decembra 2014. godine.

On je za Klix.ba ranije izjavio da je podnio ostavku jer je odlučio prihvatiti mandat zastupnika, odnosno ukazano povjerenje građana, te ne želi biti u sukobu interesa na funkciji generalnog direktora.

Također, Vlada je danas imenovala i Nasira Beganovića za novog izvršnog direktora Željeznica FBiH. On je u proteklom mandatu bio šef Kluba SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. I Sead Cucak imenovan je na današnjoj sjednici Vlade za drugog izvršnog direktora Željeznica FBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem