Sudske klupe

Federalci pronašli drogu u BMW-u Zeničanina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), u saradnji sa policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, prilikom provođenja planiranih aktivnosti zbog sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti imovinskih delikata juče su po naredbi Općinskog suda Zenica na području općine Zenica izvršili pretresanje putničkog vozila marke BMW, kojim je upravljao S.V., a u vozilu su zatečeni A.Č. i B.D. iz Zenice.
Prilikom pretresa kod istih je pronađena veća količina opojne droge cannabis i speed, saopćio je danas FUP.
Navedene osobe su uhapšene i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje
Zbog okončanja planiranih aktivnosti i dalje istrage, danas su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području općine Vitez, kojom prilikom je pronađena veća količina opojne droge (heroin, speed, cannabis) i drugog dokaznog materijala koji upućuje da su osobe I.F. i M.Č. iz Viteza u proteklom periodu kontinuirano zbog pribavljanja protupravne imovinske koristi izvršili više krivičnih djela iz oblasti imovinskog delikta – iznuda i lihvarstvo prema više osoba, od kojih je samo jedno oštećeno za iznos od oko 1.000.000 KM.
Tako pribavljeni novac I.F. je koristio za neovlaštenu nabavku opojne droge radi dalje prodaje.
Navedene osobe uhapšene su i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno