Info

FBiH više nema problema u isporuci rodnih listova i uvjerenja o državljanstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon problema s nestašicom papira za izdavanje rodnih listova i uvjerenja o državljanstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine, a o čemu je Faktor ranije pisao, iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kažu da je problem u isporuci uklonjen.

Kako su nam kazali, u toku je proces štampanja obrazaca rodnih listova i uvjerenja o državljanstvu kao i njihova brža opskrba.

– Naime, 12. jula ove godine, Stručno tijelo za kontrolu kvalitete papira, holograma, štampe i elemenata zaštite urađenih obrazaca izvoda iz matičnih knjiga rođenih i uvjerenja o državljanstvu izvršilo je kontrolu i odobrilo štampu obrazaca u štmpariji čime se otklanaju problemi u isporuci te se osigurava i brža opskrba na području Federacije BiH- kazali su za Faktor iz ovog ministarstva.

Dodaju da su trenutno pojedine općine i gradovi pri kraju sa zalihama obrazaca matičnih knjiga rođenih i uvjerenja o državljanstvu, ali da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova konstantno poduzima aktivnosti na skraćenju rokova isporuke obrazaca.

Podjetimo, prošlog mjeseca Grad Mostar obavijestio je korisnike usluga Centra za usluge građanima, područnih i mjesnih ureda da je pri samom kraju zaliha izvoda iz matične knjige rođenih.

Kako su objasnili, Grad Mostar izvode iz matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, koje je nadležno za njihovo izdavanje i provođenje kionkursne procedure za njihovu nabavku.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno