Ljudi

Fatih Šišić

Fatih Šišić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fatih Šišić – U vremenu kada je bh. javnost opčinjena tenisom i uspjehom najboljih naših reketa Damirom Džumhurom i Mirzom Bašićem, neprimjećeno prolaze mladi talenti koji bi nekada mogli staviti BiH na tenisku mapu svijeta, baš kao što su za Srbiju i Hrvatsku uradili Novak Đoković, Marin Čilić, Goran Ivanišević i drugi.

Devetogodišnji Fatih Šišić osvaja jedan za drugim trofejom, a proteklog vikenda donio je i pehar sa turnira u Zagrebu na kojem je u finalu pobijedio Noaha Viduku sa 2:0 u setovima (4:2, 4:2).

 Kako kaže njegov otac Ermin, Fatih je u oktobru bio drugi na Mastersu BiH, ali tada je igrao sa dječacima starijim godinu dana od njega.

“Od šest odigranih turnira u Hrvatskoj, tri puta je bio drugi, a dva puta prvi. Do sada je igrao turnire iz kalendara Teniskog saveza BiH”, kazao je za “Avazov” portal Fatihov otac Ermin.

Ističe da je u planu da Fatih u toku ove godine odigra i nekoliko međunarodnih turnira, poput Smrikva Bowla U10, OP Prijedor U12, Nada Cup U10, te ako se ukaže prilika i Orange Cup. Kada su u pitanju uzori, Fatih se ugleda na jednog od najboljih ikada.

fatih-i-dzumhur

Fatih i Damir

“Uzor mu je Federer, ali redovno prati Džumhura kojeg voli zbog njegove borbenosti na terenu. Žao mu je što nije prošao dalje na Australian Openu”, rekao je Ermin, dodavši da je Fatih upoznao Džumhura, te da bi želio vidjeti i Bašića kojeg, također, redovno prati.

Inače, Fatihovoj porodici su iz čak tri kluba iz Hrvatske nudili da dođu u Zagreb, gdje bi se dječak nastavio razvijati pod njihovim nadzorom. (Avaz.ba)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno