Politika

Faris Mrako, kapiten RK Čelika, kandidat za Gradsko vijeće Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Faris Mrako, kapiten rukometaša RK Čelika, predao je dokumente Centralnoj izbornoj komisiji BiH i tako se, kao nezavisni kandidat, kandidovao za vijećnika Gradskog vijeća Zenica za naredne lokalne izbore, zakazane za 15. novembar.

– Za svega nepuna dva dana sakupio sam oko 300 potpisa sugrađana za moju kandidaturu za Gradsko vijeće Zenica, što me istinski obradovalo i ohrabrilo. Hvala svima koji su me podržali! U principu, kao i većina mladih ljudi ni ja ne volim politiku, ali se politika nalazi svuda oko nas, ona odlučuje o našim sudbinama. Ona je naša realnost. Zato smatram da je krajnje vrijeme da se što više mladih našeg grada i države uključe u politiku (u vlast) i da u taj segment života svih nas unesemo snažnu demokratsku i optimističku svježinu. Ako budem izabran u Gradsko vijeće, osnova mog angažovanja će biti da ne gledam ko nešto predlaže, nego šta predlaže. Podržaću sve prijedloge i odluke u Gradskom vijeću koji znače boljitak za naš grad, neovisno o tome koja politička partija to predlaže. To i jeste prednost nezavisnog kandidata, što može iznositi svoj i stav građana, bez obzira na partijsku pripadnost, zbog čega se i jesam kandidovao za poziciju nezavisnog kandidata – izjavio je za naš portal Faris Mrako.

Faris Mrako je najmlađi kandidat za novi saziv Gradskog vijeća Zenica. Rođen je 26. januara 1999. godine u Zenici. Redovni je student na Filiozofskom fakultetu Zenica (odsjek kulturalni studij), gdje je dobitnik rektorove nagrade kao najbolji student godine. Kapiten je rukometaša RK Čelika i član udruženja novinara BiH.

– Želim da, kao vijećnik u Gradskom vijeću, budem glasnogovornik i zastupnik svih studenata Univerziteta Zenica, svih sportova i sportista u našem gradu, ne samo rukometa ali i svih građana Zenice – rekao je u prvoj izjavi za javnost nakon kandidovanja za Gradsko vijeće Zenica mladi Faris Mrako.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno