Ostali sportovi

Fantastičan nastup Taekwondo Akademija Jale na međunarodnom turniru Ulcinj Trophy 2023

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekli vikend naša dva takmičara, juniorka Adina Kobilica i kadet Senad Husetović, nastupili su na međunarodnom taekwondo prvenstvu Ulcinj Trophy 2023, gdje su branili boje naše države, nsšeg grada i našeg kluba.

Jako dobrim borbama su osvojili dvije medalje, zlatnu i srebrenu. Adina Kobilica je osvojila srebrenu medalju, gdje se borila u većoj kategoriji juniorki nego što inače se bori, pa je imala izazov boriti se sa težim takmičarkama. U prvoj borbi je odnijela ubjedljivu pobjedu, u drugoj je izgubila od predstavnice Crne Gore, i osvojila srebrenu medalju.

Senad Husetović je osvojio zlatnu medalju, pobijedivši tri borbe bez izgubljene runde. U prvoj borbi pobjeđuje predstavnika Albanije, u drugoj borbi pobjeđuje predstavnika Makedonije, da bi u finalu savladao borca iz Sarajeva i ponio titulu prvaka i izabran je za najboljeg kadeta turnira.

” Ovo je još jedan odličan nastup naših takmičara u nizu, čime potvrđujemo dobru formu naših takmičara i predan rad trenera. Čestitamo Senadu i Adini na dobrim rezultatima. Naredni događaj u organizaciji našeg kluba bit će trodnevni taekwondo kamp u Ajdinovićima” – poručili su iz Taekwondo Akademije Jale.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno