Zabava

“Faktor” otkriva ko će Zeničane zabavljati u Novogodišnjoj noći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do novogodišnjih praznika ostalo je nešto manje od 50 dana, pa nadležne gradske službe u našoj zemlji uveliko rade na organizaciji velikih proslava, koje se tradicionalno održavaju uglavnom na gradskim trgovima. Posljednje tri godine u glavnom gradu naše zemlje organizirani su spektakularni dočeci na kojima su brojne Sarajlije, ali i turiste zabavljali Hari Varešanović, Zdravko Čolić i Dino Merlin, a ove godine ta čast je pripala Željku Joksimoviću.

– Nemam nikakve sumnje da ćemo imati spektakl na istom ili višem nivou nego proteklih godina. Do sada su ovi koncerti u Sarajevu okupili više od 250.000 ljudi. Hiljade turista, naših gostiju su došli zbog toga u naš glavni grad. Od toga svi imaju koristi. To je postao naš prepoznatljiv brend, neodvojivi dio Sarajeva. Građani to od nas očekuju, ljudi iz regije planiraju odmore u skladu sa tim. Nećemo ih razočarati – rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na predstavljanju programa za novogodišnje praznike pod sloganom “Sarajevo, novogodišnji centar regije 2020“.

Kada je u pitanju novogodišnja noć u Tuzli, javni doček bit će organiziran na Trgu Slobode, a, kao što je Faktor ranije pisao, Tuzlake će u 2020. godinu najvjerovatnije uvesti popularna grupa Van Gogh.

Poznata su i imena izvođača koji će u najluđoj noći pjevati u gradu na Neretvi, tako da će Mostarce u Novu 2020-tu uvesti grupa Gustafi iz Istre i Hladno Pivo, dok će drugu večer nastupiti Crvena Jabuka.

Kada je u pitanju Zenica, gradska administracija sutra (četvrtak) bi trebala donijeti konačnu odluku o tome ko će Zeničane zabavljati u najluđoj noći. Kako saznajemo, to će najvjerovatnije biti Mostar Sevdah Reunion predvođen producentom Dragijem Šestićem. Banjaluka će i ove godine organizovati trodnevni doček nove 2020. godine, a kruna proslave bit će novogodišnji koncert Crvene jabuke i Jelene Tomašević.

Izvor:  Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno