Ostali sportovi

Europsko rafting prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Europsko rafting prvenstvo- SRK “Bosna” Zenica, proteklih 7 dana je učestvovala na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Pored izuzetno teških uslova “Bosna” je napravila zapažen rezultat te nadigrala ekipe iz Njemačke, drugu ekipu iz Slovenije, prvu ekipu iz Finske i Slovačke. Pored problema koje je ovaj klub morao da prevaziđe da bi otišao na Europsko prvenstvo, takmičari su se vratili motivisani te spremni za pripreme za sljedeći Euro kup u junu na prirodnoj stazi u Banja Luci.

Postoji mogučnost da poslije Euro cupa u Banjaluci klub ode i na svjetski kup u Kinu u Yushu pokrajina na Tibetu. Kineski rafting savez bi pokrio troškove za klubove koji su bili aktivni na proteklim Svijetskim kupovima, tako da SRK „Bosna“ će sa svoje strane ispoštovati proceduru i aplicirati na natjecanje koje se održava u julu u Kini, pokrajina Tibeta.

Za ovaj klub bi bila velika čast učestvovati na Svijetskom kupu, pogotovo što se održava na drugom kontinentu, te bi doprinjelo sticanju novih vještina i doprinjelo sveukupno boljim rezultatima na svim predstojećim rafting takmičenjima.

Predsjednik SRK „Bosna“
M.P. Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno