Biznis

EU za deset godina uložila više od osam milijardi eura na Balkanu

EU za deset godina uložila više od osam milijardi eura na Balkanu – Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je juče u Briselu da su ulaganja EU na Balkanu u posljednjih 10 godina iznosila više od osam milijardi eura, a trgovina gotovo 50 milijardi eura.

“To građani regiona treba da znaju i da budu svjesni koliko EU direktno učestvuje u razvoju našeg regiona”, rekao je Marković, koji je u Briselu razgovarao sa ambasadorima država članica EU, u okviru nastavka dijaloga o procesu pristupanja.

On je ambasadore država članica EU upoznao o političkim i ekonomskim kretanjima, naglasivši da Crna Gora svoju budućnost vidi u evropskom prostoru, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

“Mi smo zemlja kandidat koja ne želi članstvo u EU dok ne budemo u potpunosti spremni za njega. Ne želimo da budemo novi problem u EU nego kvalitet, ne želimo da ugrožavamo vrijednosti EU nego da im doprinosimo”, rekao je Marković.

Ambasadori su istakli da region ima evropsku perspektivu i naglasili činjenicu da je Crna Gora predvodnik integracionog procesa.

Srna

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: