Ljudi

Eni Nizamić: Prošla sezona ostala je nedovršena priča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nekadašnja igračica Čelika i članica mlađih reprezentativnih selekcija BiH Eni Nizamić karijeru trenutno  gradi u Austriji, gdje uspješno brani boje jedne od najboljih  austrijskih ekipa  UBI Graz . Kroz sezonu 19/20 odigrala je 14 ligaških susreta u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 5.1 poena, 3.5 skokova,1.6 asistencija i 0.9 “ukradenih” lopti po susretu. U odigranom dijelu sezone UBI Graz bio je vodeća ekipa lige no zbog pandemije koronavirusa prvenstvo je na koncu poništeno i prvaka za ovu sezonu nije bilo. U Kupu Austrije stigli su do finala gdje je bolja bila ekipa  BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg koja je slavila rezultatom 57:63.

Pored nacionalnog prvenstva i Kupa ovaj austrijiski tim sudjelovao je i u  znatno snažnijoj CEWL ligi gdje je sa omjerom 0-8 zauzeo posljednje mjesto u svojoj skupini, a Eni Nizamić je u ovom natjecanju postizala 2.1 poena i imala 2.6 skokova, 1.0 asistencija i 0.9 “ukradenih” lopti po susretu.

Evo što je o sezoni iza sebe za Wbasket.ba rekla Eni Nizamić:

Od početka sezone smo znale što želimo: odbraniti titulu austrijskog prvaka 2019. godine i osvojiti kup Austrije. Fokusirane na osvajanje duple krune, ušle smo motivirane u start sezone, iako smo znale da nas čeka put koji neće biti ni malo lagan. Prošlogodišnja sezona je svima bila izazovna jer smo znali da smo tim kojoj će trebati vremena da složi kockice da bi ostvarile ono što želimo. Nažalost finale kupa smo izgubili malom razlikom, što nas nije demotivisalo, već nasuprot, još kristalnije smo znale da trebamo poraditi na našim najjačim i najslabijim karikama ekipe. Kroz svoj trud i jak rad, ostvarile smo jedan dio zacrtanog cilja, jeste da uđemo u polufinale, na čemu je ostala nedovršena priča radi cjelokupne situacije.Mogu reći da sam stekla sasvim novo košarkasko iskustvo, na koje sam veoma zahvalna. Stekla sam iskustvo u prvoj ligi Austrije, te smo odigrale CEWL ligu. CEWL liga mi je prikazala sasvim drugi svijet košarkaškog profesionalizma i iskustvo koje ću sigurno zadugo pamtiti. Igrale smo protiv prvoligaških timova Belgije, Češke i Slovačke, koje zasigurno čine igrača bogatijim iskustvom.Teško je govoriti o prošloj sezoni, jer je sezona, kao i svima, ostala nedovršena priča. Nažalost nikada nećemo znati da li smo dorasli toj razini da osvojimo(odbranimo) titulu, ono što mogu reći da sam zahvaljujući suigračima i stručnom štabu stekla novo košarkaško iskustvo koje sigurno neće ostati na ovome. Nadolazeća sezona je također izazovna, no smatram zbog prošlosezonske priče, sezonu ćemo dosta iskusnije otvoriti. Velikih promjena neće biti u timu, jer će se tim sastojati većinom od istih igračica. Kao rookie u prošlogodišnjoj sezoni, imala sam dosta vrhunaca i padova. Neke situacije sam trebala sa većom odgovornošću reagovati, ali naravno da je bilo i dobro odigranih momenata od moje strane u cijeloj sezoni. Iza mene je prošla godina koja je zasigurno ostavila pozitivno košarkaško iskustvo i učinila me još više motiviranom za slijedeću sezonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno