Nogomet

Englezi objavili spisak za BiH: Southgate nije pozvao dvije velike zvijezde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selektor reprezentacije Engleske, Gareth Southgate (53), objavio je spisak igrača za utakmice s Bosnom i Hercegovinom i Islandom, koje će Gordom Albionu poslužiti kao priprema za predstojeći EURO.

Među pozvanima nema Marcusa Rashforda i Jordana Hendersona, čiji je izostanak sa spiska najviše zanimao medije. O tome je govorio i Southgate.

“Definitivno je bilo igrača koje smo htjeli vidjeti. Bili smo u sličnoj situaciji prije EURO 2020, gdje bi nam kupovina vremena mogla pomoći da donesemo bolje odluke i mogla bi nam pomoći da izaberemo uravnoteženiji tim. Postoje neki problemi s povredama koji su vrlo očigledni i drugi za koje nemamo sve informacije”, rekao je Southgate i dodao:

“Govorimo o igračima koji su jako dobri i koji su bili važan dio onoga što smo radili tokom niza godina. S Rashfordom, osjećam da su drugi igrači u tom dijelu terena imali bolje sezone. To je tako jednostavno. Kod Hendersona, odlučujući faktor je povreda koju je zadobio u posljednjem kampu. Propustio je pet sedmica i od tada jednostavno nije mogao doći do intenziteta.

Engleska i BiH igraju 3. juna u Newcastleu, a 7. juna Englezi na Wembleyu dočekuju reprezentaciju Islanda.

Engleska je na EP u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

Spisak Engleske za BiH i Island

Golmani:

Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley).

Odbrana:

Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City).

Vezni red:

Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace).

Napad:

Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern Munich), James Maddison (Tottenham), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno