Najava dešavanja

En-Nahl u Preporodu – 21.01. u 19h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK”Preporod” Zenica organizuje novi projekat pod nazivom “Ah, te lijepe ženske priče” koji će se kroz ženska druženja realizirati u kontinuitetu tokom 2015.godine. Svako ovo druženje donosi jednu priču jake, samopouzdane i primjerene žene, čiji je rad i požrtvovanje za ono što rade i vole za svaku pohvalu. To su žene koje su uspješne u svom polju djelovanja – umjetnosti, kulturi, nauci, poduzetništvu, sportu i slično.

Putem ovakvih druženja želimo afirmisati takve žene kao i pružiti mogućnost da se žene druže, upoznaju, razmjenjuju iskustva i da jedna drugoj ispričaju svoje životne priče. Također, ovo je još jedna potvrda identiteta žene kao bitnog činioca društvene zajednice i života uopće. Autor projekta je Amna Sofić.

Prvo žensko druženje u ovoj godini održaće se u srijedu, 21.januara 2015.godine u domu Preporoda sa početkom u 19,00 sati.  Na ovom druženju predstaviće se članice ženskog hora ilahija i kasida “EN-NAHL” iz Tetova. Ovaj hor ima deset članica. Iako vrlo mlad, hor je do sada imao brojne nastupe u Zenici i više gradova u BiH kao i u Crnoj Gori i Srbiji. Tokom prošle godine hor je snimio i svoj prvi CD sa osam numera. 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno