Najava dešavanja

BNP: Peđa Bajović 6.2. u 19.30

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijernim izvođenjem predstave “Crno-bijelo“ u subotu, 31. januara u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu u 20 sati, najpoznatiji regionalni stand-up komičar, Pedja Bajović, počinje bosanskohercegovačku turneju kojom će obilježiti deset godina svoje uspješne karijere. Bajović, koji je u dosadašnjoj karijeri imao više od hiljadu nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova, istakao je kako je veoma uzbuđen i kako je za ovu turneju kreirao posebnu predstavu koja je zapravo kompilacija njegovog decenijskog rada.

“Ono što nas stand-up komičare razlikuje od ostalih kolega, jeste upravo ta interakcija sa publikom jer ona je zapravo suština našeg rada. Naši nastupi su svojevrsni razgovor s njima. Iako se taj naš žanr ponegdje prevodi kao “komedija s nogu”, to je u stvari komedija – sa stavom. Komičar iznosi svoje stavove o nekoj temi, a svaki put kada se publika nasmije, oni mu ili potvrđuju taj stav ili mu barem potvrđuju pravo na njega, što je zapravo prava demokratska atmosfera“, našalio se Bajović.

Predstavu “Crno-bijelo“ koja govori o razlikama kojima smo okruženi u svakodnevnom životu, Bajović će predstaviti i publici u Tuzli (BKC 03.02), Zenici (BNP, 06.02.), Mostaru (HNK, 09.02.), Banjoj Luci (GP Jazvac, 12.02.), Prijedoru (Pozorište, 18.02.), Bihaću (Kulturni centar, 19.02), te u Brčkom (Dom kulture) gdje će se turneja završiti 26. februara.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama prostora-domaćina, dok se za sarajevsku premijeru ulaznice mogu nabaviti putem portala kupikartu.ba i njihovih prodajnih mjesta, te na blagajni BKC-a.

Više o Pedji Bajoviću na www.pedjabajovic.com  i www.komedijasnogu.com .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno