Ljudi

Emina Bajtarević: Nekad se liječila od dvostruke skolioze, a danas blista na sceni Supertalenta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Svojom izvedbom Emina je od žirija u sastavu Maja Šuput, Davor Bilman, Janko Popović-Volarić i Martina Tomčić dobila samo riječi hvale. Svojim nastupom Emina je Janka podsjetila na Zeničanku Adnu Šestić kojoj je upravo on u prošloj sezoni stisnuo ”zlatno dugme”.

U razgovoru za Klix.ba talentirana 20-godišnjakinja otkrila nam je zašto se prijavila na Supertalent, kakva su njena očekivanja u daljnjem takmičenju te da li joj imponira činjenica da su je uporedili s Adnom Šestić.

“Divan je osjećaj bio nastupiti pred žirijem. Uopće nisam imala tremu niti strah od komentara ili mogućih kritika, ali mi je Davorov komentar predstavljao najveću čast koju mogu dobiti. Bez obzira na to što mu se nije dopao izbor pjesme, dobiti bilo kakav komentar od nekoga koga sam godinama pratila na ‘Plesu sa zvijezdama’ me je učinio veoma sretnim. Nadam se da će mu moj naredni nastup uspjeti izmamiti osmijeh na lice”, kaže Bajtarević.

Iako joj, priznaje, bina i reflektori nisu strani, prijaviti se na Supertalentu iziskivalo je posebnu hrabrost.

“Ove godine sam već ostvarila izuzetan uspjeh plasiravši se u finale regionalnog takmičenja Nagrade Milana Mladenovića svojom autorskom pjesmom ‘Discommunication’. Kada sam, na nagovor roditelja, poslala svoju pjesmu i na taj konkurs, u meni se probudila želja koju imam od djetinjstva, a to je da se prijavim na neki takmičarski show svjetskih razmjera kao što je Supertalent”, priznaje Bajtarević.

Emina je studentica Filozofskog fakulteta u Zenici, a od malih nogu pokazala je svoj talent za umjetnost. Rano se počela baviti crtanjem, pisanjem i pjevanjem. Udio u tome imalo je i liječenje teškog oblika dvostruke skolioze, opasnog i naglog iskrivljenja kičme, zbog čega je od jedanaeste do šesnaeste godine nosila plastični korzet 23 sata dnevno, što ju je onemogućilo da se nastavi nesmetano baviti crtanjem i pisanjem. U tom razdoblju počela je svirati gitaru.

Raduje je činjenica, kaže nam, da su njen talent uporedili s talentom koji ima Adna Šestić.

“Drago mi je što su naša imena sada tako blizu. Mislim da se mi muzičari trebamo držati zajedno te da se naša ljubav prema muzici i različiti načini interpretacije, pogotovo oni koji nisu tako česti na balkanskoj sceni, trebaju spominjato i uspoređivati. Obje smo uspjele vratiti evergreen pjesme u život zahvaljujući ovom takmičenju, i na to sam veoma ponosna”, kaže Bajtarević.

U razgovoru nam kaže i da s nestrpljenjem iščekuje svoj naredni nastup.

“Očekujem da se dobro zabavim, ali i dobro prestrašim u momentima kada se budu čekali rezultati, sigurno će to biti žestokih nekoliko minuta. No, ako zaboravimo na trenutak da je ovo takmičenje, onda mogu reći da jedva čekam svoj naredni nastup u kojem ću, nadam se, pokazati još više pjevačkog dometa”, iskrena je bh. učesnica.

Talentirana Emina otkrila nam je i ko je njen muzički uzor.

“Svoju vokalnu inspiraciju sam dugo godina tražila u dvije različite vokalistice, Florence Welch iz britanskog indie pop sastava Florence and The Machine te Lana Del Rey, američka zvijezda mračnih pop balada. Pokušala sam formirati stil pjesama koje pišem po uzoru na zapadnu muzičku scenu, ali zadržati onaj karakterni sevdah naših prostora. To je moguće samo ako vjerujete u ono što pjevate, a Azrina pjesma kojom sam se predstavila je upravo ona za koju mislim da je Johnny Štulić vjerovao dok ju je pjevao, a ako sam ja uspjela da prenesem barem tračak emocije koju ta pjesma nosi, onda sam ja već odnijela jednu malu ličnu pobjedu”, kaže Bajtarević.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno