Biznis

Elektronsko bankarstvo bilježi godišnji rast od 20 posto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elektronsko bankarstvo bilježi godišnji rast od 20 posto – Prizori gužve ispred šaltera uskoro bi trebali biti sve rjeđi. Suvremene informacijske tehnologije približile su banke klijentima. Elektronsko bankarstvo postaje sve popularniji način poslovanja.

Osim vremena, mobilno bankarstvo štedi i novac. Naknade za m-ba usluge su jeftinije i za 80% u poređenju s troškovima obrade računa prilikom plaćanja na šalterima.

Sve je manje skeptičnih, a više je korisnika koji prepoznaju prednosti ovih usluga, izvještava Federalna televizija

U trci za klijentima banke nude brojne pogodnosti. Zainteresirani na info punktovima mogu dobiti odgovore o mogućnostima korištenja usluga elektronskog i mobilnog bankarstva. Instaliranje aplikacije traje desetak minuta. Nakon toga, korisnici mogu online u bilo koje vrijeme i bez obzira gdje se nalaze za nekoliko minuta obaviti transakcije, plaćanje, imati uvid u promet novca i stanje računa.

Očekivano, ovakav vid bankarskih usluga najviše je privukao mlađu generaciju. Studentski paketi za 1 marku prilagođeni su njihovim potrebama i mogućnostima.

Neke banke su, da bi odgovorile svim zahtjevima klijenata, razvile vlastiti model elektronskog bankarstva.

“Svake godine je 20% porast korištenja elektronskog bankarstva. Mislim i da stariji od 45 godina uviđaju njegove prednosti i da ga počinju koristiti. Ako se vratimo nekoliko godina unazad, možemo se sjetiti da su se ljudi teško naviknuli na debitne i kreditne kartice, a sada se ne može zamisliti da ih nemate u novčaniku. Isti je slučaj i sa elektronskim bankarstvom”, kaže Nezir Čahtarević, rukovoditelj prodaje u BBI banci.

Elektronsko bankarstvo, uz smanjenje transakcijskih troškova, unaprjeđuje efikasnost i sigurnost platnog prometa te ubrzava obrt, što otvara prostor za stvaranje prihoda u privredi.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno