Zabava

Elektronska muzika i DJ-evi u zeničkom pozorištu kroz program “Studio 55”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Inspirisani globalno poznatim Studiom 54, grupa Zeničana s ciljem očuvanja elektronske muzike sa programom “Studio 55/Summer edition” želi vratiti tradiciju i kulturu ove muzike i to u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

U vremenu kada su mnogi odustali od tradicije i kulture elektronske muzike, Control Music ne samo da je opstao, već je i procvjetao u srcu Zenice. Već dvije decenije, ova organizacija je stub elektronskog zvuka u regiji, boreći se protiv svih izazova, kako bi očuvali duh elektronske muzike u Zenici.

I upravo kada je Zenica mislila da su dani velikih elektronskih događaja iza nje, Control Music inspirisan globalno poznatim klubom “Studio 54” organizuje događaj pod nazivom “Studio 55 / Summer Edition” kojim želi vratiti izgubljeni sjaj elektronske scene u grad.

“Osim što će Bosansko Narodno Pozorište (FOAJE) postati mjesto gdje će se okupiti do 1.000 ljubitelja elektronske muzike, večer će dodatno obogatiti DJ zvijezda Andrew Meller, poznat po suradnji s velikom izdavačkom kućom poput DIYNAMIC-a i čiji je vlasnik slavni Solomun. Da bi doživljaj bio potpun, tu je i umjetnički touch Viktora Baškarada, talentiranog slikara iz BiH te majstorske kreacije koktela iz Banja Luke”, kazali su iz Control Musica.

Pojašnjavaju kako u eri kada mnogi klubovi i organizacije gase svoje svjetla, oni dokazuju da prava strast i posvećenost ne poznaju granice.

“Zeničani, kao i ljubitelji elektronske muzike širom regije, ovog ljeta će imati priliku ponovo osjetiti puls svoje omiljene scene, zahvaljujući neumornoj borbi Control Musica da oživi i očuva ovu tradiciju”, ističu umjetnici iz Zenice.

Pozvali su sve građane da ne propuste priliku da budu dio ovog događaja u Bosanskom narodnom pozorištu te da pokažu da Zenica i dalje pulsira u ritmu elektronske muzike.

Događaj će biti održan 1. septembra s početkom u 16 sati i trajat će do 23 sata.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno