Info

Elektro reciklaža za zeleniju budućnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elektro reciklaža za zeleniju budućnost- U okviru projekta „Elektro reciklaža za zeleniju budućnost“ uspješno su realizirane edukativne radionice na temu pravilnog zbrinjavanja i reciklaže elektronskog i električnog otpada u osnovnim školama iz ruralnih područja Grada Zenice, kao i u jednoj srednjoj školi.

Radionice su kreirane i implementirane sa ciljem razvijanja neophodnih vještina osnovnoškolske, kao i srednjoškolske, populacije a kako bi postali djelotvorniji u pogledu zaštite svoje okoline te sa ciljem unaprijeđenja razumijevanja ekologije i njenog specifičnog segmenta koji se tiče tretmana elektronskog i električnog otpada.

Takođe, po okončanju radionica u školama su instalirane palete za prikupljanje elektronskog i elektroničkog otpada koje je obezbijedio partner projekta, kompanija ZEOS. Škole učesnice projekta učestvovat će u akciji prikupljanja elektronskog i električnog otpada, koja se realizuje tokom mjeseca aprila.

Projekat „Elektro reciklaža za zeleniju budućnost“ ima za cilj podizanje svijesti osnovnoškolske i srednjoškolske populacije, kao primarne ciljne grupe, te uopćeno javnosti Grada Zenice, o opasnostima odlaganja i nestručnog rukovanja električnim i elektronskim otpadom, te o mogućnostima reciklaže istog; shodno tome “E grupa” u predstojećem periodu sprema promotivne aktivnosti u cilju informiranja javnosti Grada Zenica o predmetnoj tematici.

3a9397ff-9143-491d-a83c-1623b65f5cf5 e02ceb84-1180-4a01-9fec-ea36c1f16f67



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno