Biznis

Električno vozilo ZhiDou – uskoro i u BiH

Električno vozilo ZhiDou – uskoro i u BiH – U prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH jučer je održan sastanak predstavnika kompanije ZhiDou Cenntro SCH Adria, s predstavnicima Komore FBiH, Mirsadom Jašarspahićem predsjednikom, Arminom Hodžićem, direktorom sektora za energetiku i Anelom Karahasan, višim stručnim saradnikom za industriju i usluge.

Kako se Privredna/Gospodarska komora FBiH, nizom aktivnosti putem strukovnih Udruženja (Udruženje za elektromobilnost, Udruženje ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima, Udruženje obnovljivih izvora energije) i Grupacije automobilske industrije, aktivno zalaže za promociju i unapređenje razvoja elektromobilnosti u BiH, s predstavnicima ZhiDou Cenntro SCH Adria, svjetski priznatim proizvođačem električnih vozila i jednim od kooperanata poznatih kompanija (Volvo, Daimler i Lotus) otvorene su brojne teme, gdje je već na pomolu realizacija aktivnosti – električno vozilo ZhiDou i na ulicama BiH.

ZhiDou je brend matične kompanije Geely Auto Group, holdinga u privatnom vlasništvu, suvlasnika Volvo Cars, Daimler, Lotus i londonske taksi kompanije “Black Cabs”. Jedna od tvornica u 100%-tnom vlasništvu je i ZhiDou, proizvođač isključivo električnih vozila i sestrinska kompanija mnogo poznatijeg Volvo Cars. Električno vozilo D2 na kineskom je tržištu najprodavanije, a na svjetskom tržištu peto je najprodavanije električno vozilo poslije vodeće Tesle.

Osim toga, razvojni brend kompanije Geely Holding ima potpuno učešče i u proizvodnji komercijalnih (lakih dostavnih) vozila Cenntro, koju obilježava serija Metro i Metro II.

akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem