Ostali sportovi

Eldar Dautović šampion BiH u višeboju sa novim rekordom BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eldar Dautović šampion BiH u višeboju sa novim rekordom BiH  – Na Prvenstvu BiH u višebojima takmičio je i atletičar AK “Zenica” Eldar Dautović, koji je u konkurenciji Juniora u Osmoboju postao šampion BiH, javili su iz AK Zenica.

Sa ostvarenih 4.621 bodom Eldar je šampionskoj tituli dodao i rekord BiH u ovoj izuzetno napornoj disciplini. Iza njega su se plasirali Stefan Stanković iz AK “Banja Luka” sa 4.049  i Jovica Šipka – “Borac” sa 3.955 bodova. Odličan rezultat Dautovića je time vredniji kada se uzme u obzir da je Osmoboj održan u jednom danu (inače se održava u dva dana).

Rezultati pobjednika po disciplinama su:

100 m – 12.79; kugla – 10.34 m; Dalj – 5.67 m; 400 m – 51.88; 110 m prepone – 17.20; Vis – 1.68 m; Koplje – 45.60 m; 1.500 m – 4:50,79

Eldarov  trener Aziz Kevelj je zadovoljan nastupom svoga pulena i kaže da od njega očekuje prave rezultate na prvenstvu Balkana za juniore, gdje bi Eldar trebao nastupiti u disciplini višeboj.

-Vrijedi napomenuti da je naš Višebojac i lani pobijedio i postavio rekord BiH na istom takmičenju, ali  u konkurenciji Mlađih Juniora -, kazao je Kevelj.

Čestitke Eldaru Dautoviću i njegovom treneru Azizu Kevelju na ovom izvrsnom rezultatu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno