Ostali sportovi

Eldar Dautović novi-stari šampion BiH u višeboju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eldar Dautović novi-stari šampion BiH u višeboju – Proteklog vikenda, 19./20.10.2019.godine, na atletskom poligonu Koševo u Sarajevu održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u višeboju (desetoboj) za juniore, na kojem je nastupio i član AK Zenica, Eldar Dautović, trenera Aziza Kevelja.

Desetoboj čini ovi deset disciplina: 100 m, skok u dalj, kugla, vis, 400 m, 110 m prepone, disk, motka, koplje i 1.500 metara.

Nakon dvodnevnog takmičenja u pet disciplina dnevno, Eldar Dautović je osvojio prvo mjesto sa 5.046 bodova, što je izuzetno dobar rezultat ako se uzme u obzir da se praktično takmičio sam sa sobom jer u ovoj disciplini on nema konkurenciju u BiH.

Ovo je Eldaru Dautoviću druga titula prvaka BiH u višeboju u juniorskoj konkurenciji.

– Eldar je sam nastupio iz Zenice. Radi se o veoma zahtjevnoj disciplini, gdje u dva dana ( po nešto manje od četiri sata) mora se ići 10 disciplina. Uz to bila je dosta visoka temperatura zraka i sparno, što je dodatni otežavajući faktor. Zbog težine programa Eldar je jedini uspio završiti svih 10 disciplina. Inače, malo mu je nedostajalo da obori svoj državni rekord. U Rumunji je sakupio 5.086 bodova a na ovom prvenstvu u Sarajevu 5.046 bodova, što je izuzetno dobar rezultat  -, kazao nam je njegov trener, legendarni Aziz Kevelj.

Inače, Eldar je bio prvak BiH dva puta u višeboju kao mlađi junior, 2016. i 2017.godine i državni je rekorder u ovoj disciplini.

Čestitke Eldaru Dautoviću, njegovom treneru Azizu Kevelju i Atletskom klubu Zenica na ovom velikom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto A.Kevelj



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno